Sinds kort ben ik in het bezit van een kleine Kamado. De Urban Chef Compact (Intratuin).
Echt een beginners ding. Bewust zo gestart, omdat ik nog even uit moet vinden of het BBQ-en wel echt iets voor mij is.
Na flink wat lezen op dit forum een Pulled Pork geprobeerd.
Zaterdag een mooi stukje bij de keurslager gekocht. Niet al te groot 1.2 kg. We waren met zijn tweeën dit weekend.
Kostte 13,95 per kilo. Viel mij mee.
Voor de rub heb ik een potje bij de Jumbo gevonden. Als plaklaagje heb ik mosterd gebruikt.
Zaterdag avond het vlees in de mosterd + rub gezet. Met aluminium folie ingepakt en in de koelkast gelegd.
Zondagmorgen op vaderdag (zoon lief ligt nog te ronken
) de wekker gezet om de bbq aan te steken.
Gebruikte kolen "Bastard Power Mix".
Op het forum gelezen dat je één wokkel moet aansteken.
09:00 uur
Voor mijn gevoel duurt het warm worden erg lang. Na 45 minuten nog steeds geen 100 graden.
Waarschijnlijk de platesetter te vroeg geplaatst.
Geduld is een schone zaak zeggen ze dan, maar dit wachten is best moeilijk.
Om 09.30 125 graden. Vlees erop en de schuiven onder en boven op een kwart.
Echt vol verbazing naar de temperatuur zitten kijken. Blijft echt uren op dezelfde temperatuur.
10:15 uur. Kern temperatuur gaat langzaam stijgen.
12:45 Het begint het er al lekker uit te zien.
70 graden bereikt en in de lak gezet met BBQ saus.
Dit punt was voor mijn gevoel een beetje vreemd. De kern bleef maar op 70 staan.
Wel een uur lang. Toch maar ietsje warmer gezet. Schuifje iets geopend waardoor Kamado naar 130 steeg.
Om 14.30 was de kern op 75 graden en ingepakt met 2 lagen aluminium folie.
Om 15:10 kern van 94 graden bereikt. Tijd om er af te halen.
Achteraf had het nog ietsje langer gemogen. Dan had het iets gemakkelijker uit elkaar gevallen.
Het was nog sappig genoeg.
Resultaat :
Als bijgerechten :
- Gepofte zoete aardappel (1 uur op de bbq) gevuld met
een mix van sour cream, lente ui, zongedroogde tomaat op olie en peterselie.
- Oven groente
- Desem afbak stokbroodje.
Het vlees in een ovenschaaltje nog 10 minuten opgewarmd.
Het was erg lekker !!
Echt een beginners ding. Bewust zo gestart, omdat ik nog even uit moet vinden of het BBQ-en wel echt iets voor mij is.
Na flink wat lezen op dit forum een Pulled Pork geprobeerd.
Zaterdag een mooi stukje bij de keurslager gekocht. Niet al te groot 1.2 kg. We waren met zijn tweeën dit weekend.
Kostte 13,95 per kilo. Viel mij mee.
Voor de rub heb ik een potje bij de Jumbo gevonden. Als plaklaagje heb ik mosterd gebruikt.
Zaterdag avond het vlees in de mosterd + rub gezet. Met aluminium folie ingepakt en in de koelkast gelegd.
Zondagmorgen op vaderdag (zoon lief ligt nog te ronken

Gebruikte kolen "Bastard Power Mix".
Op het forum gelezen dat je één wokkel moet aansteken.
09:00 uur
Voor mijn gevoel duurt het warm worden erg lang. Na 45 minuten nog steeds geen 100 graden.
Waarschijnlijk de platesetter te vroeg geplaatst.
Geduld is een schone zaak zeggen ze dan, maar dit wachten is best moeilijk.
Om 09.30 125 graden. Vlees erop en de schuiven onder en boven op een kwart.
Echt vol verbazing naar de temperatuur zitten kijken. Blijft echt uren op dezelfde temperatuur.
10:15 uur. Kern temperatuur gaat langzaam stijgen.
12:45 Het begint het er al lekker uit te zien.
70 graden bereikt en in de lak gezet met BBQ saus.
Dit punt was voor mijn gevoel een beetje vreemd. De kern bleef maar op 70 staan.
Wel een uur lang. Toch maar ietsje warmer gezet. Schuifje iets geopend waardoor Kamado naar 130 steeg.
Om 14.30 was de kern op 75 graden en ingepakt met 2 lagen aluminium folie.
Om 15:10 kern van 94 graden bereikt. Tijd om er af te halen.
Achteraf had het nog ietsje langer gemogen. Dan had het iets gemakkelijker uit elkaar gevallen.
Het was nog sappig genoeg.
Resultaat :
Als bijgerechten :
- Gepofte zoete aardappel (1 uur op de bbq) gevuld met
een mix van sour cream, lente ui, zongedroogde tomaat op olie en peterselie.
- Oven groente
- Desem afbak stokbroodje.
Het vlees in een ovenschaaltje nog 10 minuten opgewarmd.
Het was erg lekker !!