M
mrhanky
Gast
Ik had hem al bij de buren gedeeld maar goed ik heb hier ook een account dus dan moet ik er ook gebruik van maken.
Een aantal weken geleden had ik een procureur van 2kg besteld bij bbquality.
Deze lag nog steeds in de vriezer aangezien ik er nog geen goed moment voor gevonden had om hem klaar te maken.
Twee weken terug met wat vrienden naar een landal huisje geweest en dat leek mij het juiste moment om pulled pork te maken.
Vrijdagavond heb ik hem ingesmeerd met mosterd en de rub. (sorry photo met rub helaas vergeten te maken)
Zaterdagochtend na een zeer korte nacht stond ik om 08.00 de bbq aan te steken.
Bij het huisje hadden we een weber 47cm staan. Ik had zelf een zak weber briketten mee. Dit was de grijze zak met kokos variant die een tijd terug bij de gamma in de aanbieding was.
Ik heb getwijfeld tussen de minion of de snake methode. Uiteindelijk besloten om voor de snake te gaan. Ik denk dat er iets van 35 koude briketten lagen. Op de briketten liggen wat pecan houtsnippers. Naast deze had de bouwmarkt alleen nog hickory en die zou misschien iets te sterk zijn. In het midden ligt een lekbakje waar ik wat kokend water en whisky in heb gedaan.
In de starter heb ik een stuk of 12 briketten warm gemaakt met flink wat aanmaakblokjes. De rede hiervoor is omdat ik wist dat de weberbriketten moeilijk aan gaan en omdat ik een grote starter heb. Als je hem dan niet helemaal vol doet dan duurt het vaak even voordat ze goed warm zijn.
Om 08.30 lag de procureur erop. Ik heb aan de zijkanten nog een hitte schild geplaatst.
Dit was na 2uur
Ik had gehoopt dat ik hem zonder inpakken optijd klaar zou krijgen maar de tijd begon toch wel te dringen. Dus om 14.00heb ik hem ingepakt.
Om 17.00 heb ik hem bij 88graden van de bbq gehaald. In een schaal gelegd en hem een uur laten rusten. Daarna gepulled en nog wat bbq saus er doorheen gedaan. De schaal is daarna nog heel even op de bbq gegaan omdat het vlees tijdens het pullen toch wel afgekoeld was.
De vrienden vonden het heerlijk, de schaal was in zeer korte tijd leeg. Ik vond het ook smaken maar er is nog wel verbetering mogelijk. Sowieso was er nu eigenlijk geen bark. De buitenkant was wel wat harder maar niet zwart. Ik heb hem ook niet ge?njecteerd en ook heb ik hem na het inpakken niet meer met een glaze nog terug gelegd op de bbq.
Overzicht van de temperatuur stijging.
8.30 0gr
8.43 22gr
8.53 27gr
9.17 36gr
9.36 42gr
10.13 50gr
11.03 59gr
11.38 62gr
13.07 64gr
13.30 67gr
14.00 70gr ingepakt
14.24 72gr
14.57 76gr
15.23 79gr
17.02 88gr
Een aantal weken geleden had ik een procureur van 2kg besteld bij bbquality.

Deze lag nog steeds in de vriezer aangezien ik er nog geen goed moment voor gevonden had om hem klaar te maken.
Twee weken terug met wat vrienden naar een landal huisje geweest en dat leek mij het juiste moment om pulled pork te maken.
Vrijdagavond heb ik hem ingesmeerd met mosterd en de rub. (sorry photo met rub helaas vergeten te maken)

Zaterdagochtend na een zeer korte nacht stond ik om 08.00 de bbq aan te steken.

Bij het huisje hadden we een weber 47cm staan. Ik had zelf een zak weber briketten mee. Dit was de grijze zak met kokos variant die een tijd terug bij de gamma in de aanbieding was.

Ik heb getwijfeld tussen de minion of de snake methode. Uiteindelijk besloten om voor de snake te gaan. Ik denk dat er iets van 35 koude briketten lagen. Op de briketten liggen wat pecan houtsnippers. Naast deze had de bouwmarkt alleen nog hickory en die zou misschien iets te sterk zijn. In het midden ligt een lekbakje waar ik wat kokend water en whisky in heb gedaan.

In de starter heb ik een stuk of 12 briketten warm gemaakt met flink wat aanmaakblokjes. De rede hiervoor is omdat ik wist dat de weberbriketten moeilijk aan gaan en omdat ik een grote starter heb. Als je hem dan niet helemaal vol doet dan duurt het vaak even voordat ze goed warm zijn.

Om 08.30 lag de procureur erop. Ik heb aan de zijkanten nog een hitte schild geplaatst.

Dit was na 2uur

Ik had gehoopt dat ik hem zonder inpakken optijd klaar zou krijgen maar de tijd begon toch wel te dringen. Dus om 14.00heb ik hem ingepakt.

Om 17.00 heb ik hem bij 88graden van de bbq gehaald. In een schaal gelegd en hem een uur laten rusten. Daarna gepulled en nog wat bbq saus er doorheen gedaan. De schaal is daarna nog heel even op de bbq gegaan omdat het vlees tijdens het pullen toch wel afgekoeld was.

De vrienden vonden het heerlijk, de schaal was in zeer korte tijd leeg. Ik vond het ook smaken maar er is nog wel verbetering mogelijk. Sowieso was er nu eigenlijk geen bark. De buitenkant was wel wat harder maar niet zwart. Ik heb hem ook niet ge?njecteerd en ook heb ik hem na het inpakken niet meer met een glaze nog terug gelegd op de bbq.
Overzicht van de temperatuur stijging.
8.30 0gr
8.43 22gr
8.53 27gr
9.17 36gr
9.36 42gr
10.13 50gr
11.03 59gr
11.38 62gr
13.07 64gr
13.30 67gr
14.00 70gr ingepakt
14.24 72gr
14.57 76gr
15.23 79gr
17.02 88gr