- Berichten
- 6
Vandaag op de planning stond: pulled pork!
Na het niet geheel lukken van het buikspek van vorig weekend toch met volle moed vroeg opgestaan om dit varkentje te gaan wassen!
Voor de eerste keer dat ik dit ging klaar maken het snelle recept van Noskos aangehouden. Niet te ingewikkeld zodat de focus kan liggen op de basis dingen.
Hierbij de dubbel indirect methode gebruikt.
De procureur in de Noskos the pulled pork gezet.
De kamado is op tempratuur, het vlees kan erop en het rookhout doet al goed zijn best.
De schuifjes net te lang, te ver open gehouden. Hierdoor schoot de temperatuur te lang door naar de 130°C.
Mijn vermoeden is dat hierdoor de bark al wat donkerder is uitgeslagen.
Het vlees in de schaal om te gaan pullen.
Het ruikt en ziet er goed uit! Met weinig moeite trek ik het uit elkaar.
Tussendoor even een steekproef genomen en het smaakt heerlijk!
Een gedeelte met de bbq saus. (Mijn vrouw is iets minder van de bbq saus)
Ondanks dat de bark al iets donkerder was, was het heerlijk en hebben we er hier heerlijk van genoten.
Volgende keer de wedstrijd versie van Noskos maar eens gaan proberen!
Na het niet geheel lukken van het buikspek van vorig weekend toch met volle moed vroeg opgestaan om dit varkentje te gaan wassen!
Voor de eerste keer dat ik dit ging klaar maken het snelle recept van Noskos aangehouden. Niet te ingewikkeld zodat de focus kan liggen op de basis dingen.
Hierbij de dubbel indirect methode gebruikt.
De procureur in de Noskos the pulled pork gezet.
De kamado is op tempratuur, het vlees kan erop en het rookhout doet al goed zijn best.
De schuifjes net te lang, te ver open gehouden. Hierdoor schoot de temperatuur te lang door naar de 130°C.
Mijn vermoeden is dat hierdoor de bark al wat donkerder is uitgeslagen.
Het vlees in de schaal om te gaan pullen.
Het ruikt en ziet er goed uit! Met weinig moeite trek ik het uit elkaar.
Tussendoor even een steekproef genomen en het smaakt heerlijk!
Een gedeelte met de bbq saus. (Mijn vrouw is iets minder van de bbq saus)
Ondanks dat de bark al iets donkerder was, was het heerlijk en hebben we er hier heerlijk van genoten.
Volgende keer de wedstrijd versie van Noskos maar eens gaan proberen!
