Beef en Steak

Eerste keer pulled pork

 

Kamado Geof

Tondelzoeker
Berichten
6
Vandaag op de planning stond: pulled pork!
Na het niet geheel lukken van het buikspek van vorig weekend toch met volle moed vroeg opgestaan om dit varkentje te gaan wassen!
Voor de eerste keer dat ik dit ging klaar maken het snelle recept van Noskos aangehouden. Niet te ingewikkeld zodat de focus kan liggen op de basis dingen.
Hierbij de dubbel indirect methode gebruikt.

De procureur in de Noskos the pulled pork gezet.
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.03.jpeg


De kamado is op tempratuur, het vlees kan erop en het rookhout doet al goed zijn best.
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.03 (1).jpeg


De schuifjes net te lang, te ver open gehouden. Hierdoor schoot de temperatuur te lang door naar de 130°C.
Mijn vermoeden is dat hierdoor de bark al wat donkerder is uitgeslagen.
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.03 (3).jpeg


Het vlees in de schaal om te gaan pullen.
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.04 (1).jpeg


Het ruikt en ziet er goed uit! Met weinig moeite trek ik het uit elkaar.
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.04 (2).jpeg


Tussendoor even een steekproef genomen en het smaakt heerlijk!
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.04 (3).jpeg


Een gedeelte met de bbq saus. (Mijn vrouw is iets minder van de bbq saus)
WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.04 (4).jpeg


Ondanks dat de bark al iets donkerder was, was het heerlijk en hebben we er hier heerlijk van genoten.
Volgende keer de wedstrijd versie van Noskos maar eens gaan proberen! 😇

WhatsApp Image 2025-08-16 at 21.41.04 (1).jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan