Beef en Steak

Eerste keer pulled pork

 

van de Lisme

Tondelzoeker
Berichten
12
Eerste keer pulled pork.
Ik hoor vanuit verschillende kanalen: "Als je een beginnend BBQer bent, begin dan met pulled pork."

Stukje van 1.5kg procureur gehaald bij de slager.
Rubje van NOSKOS had ik nog in huis.
's Ochtends om 10.00 uur gerubt, daarna BBQ aangestoken.
De snake had ik al gelegd. 2x dubbellaags briketten met 3 appel chunks.

Aan het begin leek de temp stabiel rond de 120 te zijn. Later liep de temp echter op naar een piek van 155.
Wat doe ik hier verkeerd?
12 briketten in de starter om mee te beginnen is te veel?
Te laat lucht knijpen? Ik begon te knijpen bij ongeveer 90 graden.
Misschien was mijn snake te fors? Had ik aan een enkele laag bovenop genoeg?
De zon kwam door, misschien beinvloedde dat de temp?
Iemand tips?

Na 2.5 uur gaf de temp 74 gr kern aan. de rub zat vast en ik kon het vlees inpakken.
Toen maakte ik me niet heel druk meer om de hogere temp in de Weber.
Aluminium folie van de LIDL is inderdaad een prima betaalbare folie.

2 uur verder was de kern 98 graden. Beetje prikken, voelde mals, dus het vlees eraf gehaald.
Het was 15.00 uur 's middags en dus het vlees in een paar handdoeken gewikkeld om het warm te houden voor etenstijd.
Even formule 1 gekeken en daarna friet in de pan en het vlees uit elkaar getrokken.
Het was 18.00 uur en het vlees was nog warm, maar 3 uur in handdoeken zonder in de koelbox te doen is wel een grens.
Wil je m langer warm houden, dan in een koelbox is een aanrader.

Bord opgedient met een salade.
Loaded fries kan ik afvinken van mijn lijstje.

20250518_094202.jpg
20250518_095456.jpg
20250518_095655.jpg
20250518_122014.jpg
20250518_132007.jpg
20250518_132651.jpg
20250518_150705.jpg
20250518_180807.jpg
 
Ziet er prima uit. de snake ziet er fors uit. maar ik heb daar nog nooit mee gewerkt dus eigenlijk geen idee of deze TE fors is. Maar er zijn zat experts hier die daar hun licht over willen en kunnen laten schijnen
 
Ziet er geweldig lekker uit. Dus zou me er niet zo druk om maken. Blijven experimenteren.
 
Ziet er top uit, en snel gedaan! 😋 Toen ik de weber hier nog voor gebruikte stook ik al tijd +- 10 briketten aan en dan inderdaad een snake van 2 bij 2. Ik gebruikte wel altijd ecobrasa. Maar niet te druk om maken als het gesmaakt heeft!
 
Mooie Pulled Pork.
Gefeliciteerd met je Knor.
 
Ziet er goed uit! Mooi gedaan!
Als ik een snake maak, doe ik hem inderdaad ook iets slanker. Dan blijft hij net wat lager en heeft hij wat minder verbruik.
 
mooi resultaat. Ik heb nog nooit met een snake gewerkt, maar er staat me bij dat er meestal met 6 tot 8 briketten gestart wordt.
misschien is 12 te veel? maar dan nog zou je met tijdig luchttoevoer knijpen de temperatuur ondercontrole moeten kunnen houden.

Dan nog, het is een resultaat om trots op te zijn, deze ga je vast nog wel vaker maken.
 
Mooi resultaat en een mooie prestatie.
Met een snake in een Weber vraagt toch iets meer vaardigheid dan in een kamado (achtige) "chapeau" (y) 👊💪
en gefeliciteerd met je knorretje!

Als de temperatuur later oploopt is er toch wat te veel zuurstof bij gekomen.
Misschien even gekeken / deksel eraf?
Iets dunnere snake geeft mogelijk wel iets meer marge maar in een gevulde kamado is de zuurstof toevoer ook het enige stuurmiddel.....de brandstof ligt daar ook voor het grijpen.

Om dit te testen zal jet gewoon nog eens moeten doen 😜
 
Terug
Bovenaan Onderaan