- Berichten
- 12
Eerste keer pulled pork.
Ik hoor vanuit verschillende kanalen: "Als je een beginnend BBQer bent, begin dan met pulled pork."
Stukje van 1.5kg procureur gehaald bij de slager.
Rubje van NOSKOS had ik nog in huis.
's Ochtends om 10.00 uur gerubt, daarna BBQ aangestoken.
De snake had ik al gelegd. 2x dubbellaags briketten met 3 appel chunks.
Aan het begin leek de temp stabiel rond de 120 te zijn. Later liep de temp echter op naar een piek van 155.
Wat doe ik hier verkeerd?
12 briketten in de starter om mee te beginnen is te veel?
Te laat lucht knijpen? Ik begon te knijpen bij ongeveer 90 graden.
Misschien was mijn snake te fors? Had ik aan een enkele laag bovenop genoeg?
De zon kwam door, misschien beinvloedde dat de temp?
Iemand tips?
Na 2.5 uur gaf de temp 74 gr kern aan. de rub zat vast en ik kon het vlees inpakken.
Toen maakte ik me niet heel druk meer om de hogere temp in de Weber.
Aluminium folie van de LIDL is inderdaad een prima betaalbare folie.
2 uur verder was de kern 98 graden. Beetje prikken, voelde mals, dus het vlees eraf gehaald.
Het was 15.00 uur 's middags en dus het vlees in een paar handdoeken gewikkeld om het warm te houden voor etenstijd.
Even formule 1 gekeken en daarna friet in de pan en het vlees uit elkaar getrokken.
Het was 18.00 uur en het vlees was nog warm, maar 3 uur in handdoeken zonder in de koelbox te doen is wel een grens.
Wil je m langer warm houden, dan in een koelbox is een aanrader.
Bord opgedient met een salade.
Loaded fries kan ik afvinken van mijn lijstje.
Ik hoor vanuit verschillende kanalen: "Als je een beginnend BBQer bent, begin dan met pulled pork."
Stukje van 1.5kg procureur gehaald bij de slager.
Rubje van NOSKOS had ik nog in huis.
's Ochtends om 10.00 uur gerubt, daarna BBQ aangestoken.
De snake had ik al gelegd. 2x dubbellaags briketten met 3 appel chunks.
Aan het begin leek de temp stabiel rond de 120 te zijn. Later liep de temp echter op naar een piek van 155.
Wat doe ik hier verkeerd?
12 briketten in de starter om mee te beginnen is te veel?
Te laat lucht knijpen? Ik begon te knijpen bij ongeveer 90 graden.
Misschien was mijn snake te fors? Had ik aan een enkele laag bovenop genoeg?
De zon kwam door, misschien beinvloedde dat de temp?
Iemand tips?
Na 2.5 uur gaf de temp 74 gr kern aan. de rub zat vast en ik kon het vlees inpakken.
Toen maakte ik me niet heel druk meer om de hogere temp in de Weber.
Aluminium folie van de LIDL is inderdaad een prima betaalbare folie.
2 uur verder was de kern 98 graden. Beetje prikken, voelde mals, dus het vlees eraf gehaald.
Het was 15.00 uur 's middags en dus het vlees in een paar handdoeken gewikkeld om het warm te houden voor etenstijd.
Even formule 1 gekeken en daarna friet in de pan en het vlees uit elkaar getrokken.
Het was 18.00 uur en het vlees was nog warm, maar 3 uur in handdoeken zonder in de koelbox te doen is wel een grens.
Wil je m langer warm houden, dan in een koelbox is een aanrader.
Bord opgedient met een salade.
Loaded fries kan ik afvinken van mijn lijstje.