- Berichten
- 411
Champions League finale is bij onze vriendengroep traditie dat we gaan BBQ-en. Dus ik me opgeofferd om pulled pork te maken. Ook voor de badge. Heb het wedstrijd recept van Noskos gebruikt.
Gisteren eerst geinjecteerd
Daarna ingepakt in folie en een nachtje in de koelkast.
Deze ochtend om 7:20 de Q aan. Rond 7:45 was de Q op 120 dus kon het vlees er voor 5 uur op.
Na 5 uur was de kern 71 graden dus kon ik hem af gaan lakken met de glaze.
Na 2 uur was de temperatuur 82 graden en tijd om in te pakken.
Rond 16:30 was de kern 92 graden maar had ik nog iets te veel weerstand. Dus nog 20 minuten langer. Toen was de kern 96 en botermals.
Toen ingepakt en in een badhandoek gewikkeld en even weggelegd.
Daarna uit elkaar getrokken en ook wat coleslaw gemaakt.
Ik zie nu alleen dat ik geen foto heb gemaakt van het broodje. Ik hoop dat dit genoeg is voor de badge.
Alles was heerlijk. Met hetgeen wat over is maak ik kroketten.
Gisteren eerst geinjecteerd

Daarna ingepakt in folie en een nachtje in de koelkast.

Deze ochtend om 7:20 de Q aan. Rond 7:45 was de Q op 120 dus kon het vlees er voor 5 uur op.

Na 5 uur was de kern 71 graden dus kon ik hem af gaan lakken met de glaze.

Na 2 uur was de temperatuur 82 graden en tijd om in te pakken.

Rond 16:30 was de kern 92 graden maar had ik nog iets te veel weerstand. Dus nog 20 minuten langer. Toen was de kern 96 en botermals.

Toen ingepakt en in een badhandoek gewikkeld en even weggelegd.
Daarna uit elkaar getrokken en ook wat coleslaw gemaakt.


Ik zie nu alleen dat ik geen foto heb gemaakt van het broodje. Ik hoop dat dit genoeg is voor de badge.
Alles was heerlijk. Met hetgeen wat over is maak ik kroketten.