- Berichten
- 16
Gisteren voor het eerst kunnen spelen met mijn nieuwe Heatermeter en gelijk maar voor het eerst pulled pork klaargemaakt op de UDS.
Stukje varkensnek bij Aalvink besteld. Na het openen van de vacu?mverpakking bleken het er twee te zijn. Eentje van 900 gram en eentje van 400 gram.
Bereiding volgens het wedstrijdrecept van Noskos.
Vrijdagavond voor het slapen gaan de stukken vlees ge?njecteerd en gerubt.
Zaterdagochtend vanaf een uur of negen begonnen met het inregelen van de heatermeter, wat een prachtig stukje techniek is dat toch! Zo rond 12 uur was de bbq flink getest en kon het vlees erop.
Om half 4 was de temperatuur van 74 graden bereikt, tijd voor een laklaagje
Omdat het wat kleinere stukken vlees zijn ging de temperatuur aardig vlot richting de 88 graden, ik twijfelde bij de ~83 graden of het nog wel nut had in de boel in te pakken. Uiteindelijk toch maar gedaan. Ook omdat de kooltjes wat op begonnen te raken en de Heatermeter aardig hard moest blazen.
rond 7 de stukken vlees van de bbq en ingepakt. tijdje later de boel gepulled.
De pulled pork gaat tweede kerstdag kennis maken met de eindsaus en gaan we bij de borrel nuttige in combinatie met mini bolletjes. Volgende keer een wat groter stuk bestellen, ik kan niet wachten!
Stukje varkensnek bij Aalvink besteld. Na het openen van de vacu?mverpakking bleken het er twee te zijn. Eentje van 900 gram en eentje van 400 gram.
Bereiding volgens het wedstrijdrecept van Noskos.
Vrijdagavond voor het slapen gaan de stukken vlees ge?njecteerd en gerubt.


Zaterdagochtend vanaf een uur of negen begonnen met het inregelen van de heatermeter, wat een prachtig stukje techniek is dat toch! Zo rond 12 uur was de bbq flink getest en kon het vlees erop.




Om half 4 was de temperatuur van 74 graden bereikt, tijd voor een laklaagje


Omdat het wat kleinere stukken vlees zijn ging de temperatuur aardig vlot richting de 88 graden, ik twijfelde bij de ~83 graden of het nog wel nut had in de boel in te pakken. Uiteindelijk toch maar gedaan. Ook omdat de kooltjes wat op begonnen te raken en de Heatermeter aardig hard moest blazen.

rond 7 de stukken vlees van de bbq en ingepakt. tijdje later de boel gepulled.


De pulled pork gaat tweede kerstdag kennis maken met de eindsaus en gaan we bij de borrel nuttige in combinatie met mini bolletjes. Volgende keer een wat groter stuk bestellen, ik kan niet wachten!