- Berichten
- 6
Het weekend kwam er weer aan en de bbq kriebels begonnen weer te borrelen. 2 vrienden gevraagd of ze zin hadden om zaterdag zin hadden om een stuk procureur te komen verorberen. Daar zeiden ze geen nee tegen.
Voor vaderdag de schoonouders gevraagd of ze kwamen eten.
Vrijdag bij de slager een stuk procureur gehaald van 2 kg en een stuk picanha van 1.5 kg gehaald.
De procureur savonds in de rub gezet en de volgende ochtend op tijd aan de gang. Had voor vaderdag een nieuwe weber gekregen. Een E5730 via de rentepunten van de ING. Stond dinsdag al in de gang dus maar gelijk in elkaar gezet. Pulled pork heb ik gemaakt aan de hand van het wedstrijdrecept van noskos maar zonder het injecteren (moet nog een marinadespuit scoren)
Om half 9 sochtends had ik de weber mooi stabiel en de procereur kon erop. Timer gezet op 5 uur en afwachten of die dit eerst haalde of de 74 graden. Na 5 uur bleef hij nog hangen op 71 graden dus toen de glace (met de saus van noskos) erover en een timer van 2 uur. Ik merkte wel dat ik moeite had met de beruchte "zone" en dacht moet ik hem niet ons in gaan pakken. Toch maar aan het recept gehouden en netjes de 2 uur afgewacht.
Na 2 uur ingepakt en toen begon de temperatuur eindelijk op te lopen. Rond kwart over 5 temperatuur 90 graden alleen nog niet zacht genoeg. Kwartiertje gewacht en toen was die er. Kwartiertje laten dampen en vervolgens weer ingepakt om vervolgens weer een uur in de folie te gaan. Vlees uit elkaar getrokken met 2 vorken en man wat ruikt dat lekker zeg.
Om 7 uur eindelijk zover. Met de mephis style coleslaw die ik van bbq nl op de site gevonden heb. (Verdomd makkelijk die recepten sites) Op een vers afgebakken kaiserbolletje. Poh wat is dat lekker zeg.
Zondag stond de picanha op de planning. Chimichurrie gemaakt al op zaterdag en op het forum had ik cornbread muffins gevonden. De helft zoals het recept met jalepenos en de andere helft zonder. (Mijn 1 jarige zoontje is nog niet zo gek op pittig). Samen met gegrilde little gems (ook van de site van bbq nl). Picanha eerst op rond de 130 graden naar kern van 48 graden indirect en vervolgens heet afgrillen. Wat een rook als je hem op de spek kant boven de kolen gooit. En man wat was dit lekker zeg. Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Helaas hiervan niet zo heel veel foto's.
Al met al een leuk bbq weekend en de bbq kriebels zijn nog zeker niet weg. Op naar aankomend weekend.
Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk
Voor vaderdag de schoonouders gevraagd of ze kwamen eten.
Vrijdag bij de slager een stuk procureur gehaald van 2 kg en een stuk picanha van 1.5 kg gehaald.
De procureur savonds in de rub gezet en de volgende ochtend op tijd aan de gang. Had voor vaderdag een nieuwe weber gekregen. Een E5730 via de rentepunten van de ING. Stond dinsdag al in de gang dus maar gelijk in elkaar gezet. Pulled pork heb ik gemaakt aan de hand van het wedstrijdrecept van noskos maar zonder het injecteren (moet nog een marinadespuit scoren)
Om half 9 sochtends had ik de weber mooi stabiel en de procereur kon erop. Timer gezet op 5 uur en afwachten of die dit eerst haalde of de 74 graden. Na 5 uur bleef hij nog hangen op 71 graden dus toen de glace (met de saus van noskos) erover en een timer van 2 uur. Ik merkte wel dat ik moeite had met de beruchte "zone" en dacht moet ik hem niet ons in gaan pakken. Toch maar aan het recept gehouden en netjes de 2 uur afgewacht.
Na 2 uur ingepakt en toen begon de temperatuur eindelijk op te lopen. Rond kwart over 5 temperatuur 90 graden alleen nog niet zacht genoeg. Kwartiertje gewacht en toen was die er. Kwartiertje laten dampen en vervolgens weer ingepakt om vervolgens weer een uur in de folie te gaan. Vlees uit elkaar getrokken met 2 vorken en man wat ruikt dat lekker zeg.
Om 7 uur eindelijk zover. Met de mephis style coleslaw die ik van bbq nl op de site gevonden heb. (Verdomd makkelijk die recepten sites) Op een vers afgebakken kaiserbolletje. Poh wat is dat lekker zeg.
Zondag stond de picanha op de planning. Chimichurrie gemaakt al op zaterdag en op het forum had ik cornbread muffins gevonden. De helft zoals het recept met jalepenos en de andere helft zonder. (Mijn 1 jarige zoontje is nog niet zo gek op pittig). Samen met gegrilde little gems (ook van de site van bbq nl). Picanha eerst op rond de 130 graden naar kern van 48 graden indirect en vervolgens heet afgrillen. Wat een rook als je hem op de spek kant boven de kolen gooit. En man wat was dit lekker zeg. Zeer zeker voor herhaling vatbaar. Helaas hiervan niet zo heel veel foto's.
Al met al een leuk bbq weekend en de bbq kriebels zijn nog zeker niet weg. Op naar aankomend weekend.











Verstuurd vanaf mijn SM-A515F met Tapatalk