BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer PP

 

Chevy454

Sprokkelaar
Berichten
33
Hallo iedereen,

afgelopen woensdag de Makro kaart binnen gekregen. Dus dan maar eens kijken wat er nu zo te koop is bij de Makro in Nuth.
En daar zagen we een mooi stukje procureur. En omdat het toch mooi weer is dit weekend dan maar meteen voor de eerste keer PP gegaan.

Vrijdagavond in de rub van "The Dutch BBQ Crew" gezet. Om 05.30 waren de vogeltjes vrolijk aan het fluiten en kon ik uiteindelijk met een ochtendhumeur om 7.45 uit bed :-L

Direct de brikettenstarter aangestoken en het vlees uit de ijskast gehaald.
full.jpg


Om 8.30 was het tijd om het vlees op het rooster te leggen.

full.jpg

De lekbak gevuld met warm water, een sensor voor het roostertemperatuur en een sensor in het vlees.
Een alu folie envelop met whisky houtsnippers voor de rooksmaak.

Het lange wachten is begonnen terwijl het rooster temperatuur op 120C wordt geregeld.
Tussen het wachten door maar het gras gemaaid en geregeld naar de temperatuur gekeken en rookhout bijgevuld.

Om 13.30 was het vlees 60C en tijd om de BBQ saus erop gedaan. De saus die we hebben gebruikt was de "Stockyard Smoky Mustard BBQ".
Maar toen zagen we dat de voorraad briketten zo goed als verdwenen was. Dus snel wat briketten erin gegooid en een briketten starter klaar gemaakt.
Toen de brikettenstarter klaar was waren de koude briketten opgewarmd. Normaal is het beter om bij twijfel te wachten maar we hebben de warme briketten van de brikettenstarter erin gekiept. Dat was dus een domme fout, we kregen de temperatuur dus niet meer gesmoord tot 120C. Na 20 minuten gesukkeld te hebben gewoon brandende briketten eruit gehaald en een wijze les rijker.

Om 15.15 was het vlees 71C en was het tijd om het in folie te wikkelen. Eens in de folie naar de finish.
16:15: 72C (het zal toch niet waar zijn dat de zone nu begint?)
16:45: 74C  (loos alarm, keep kalm)
18:25: 86C (bijna, bijna...)
18:48: 88C (we zijn er!)

full.jpg

Uit de folie om het vocht eruit te laten lopen. Schijnbaar waren 3 lagen folie niet voldoende want de lekbak zat met vocht :(

full.jpg

Terug in de folie laten rusten voor 30 minuten.

full.jpg

Het vlees is gepulled en met een sausje van vleesvocht, appelsap, Stockyard Smoky Mustard BBQ, gewonen bbq saus en bruine suiker vermengd.
Zoals men kan zien waren de aasgieren er direct bij :p Een mooie zachte smaak met een rokerig tintje.

full.jpg

Het lekkere vlees in een wrap met ijsberg sla en tomaatjes. De verplichte koolsla bij dit gerecht staat niet op de foto. Het dierlijk instinct nam de bovenhand bij de lekkere geuren.

Bedankt voor het kijken!
 
mooie run geweest, ziet er heerlijk uit
 
Heerlijk, gefeliciteerd met je knorretje!
 
Lekker hoor, gratz met knorrie!
 
Ziet er goed uit, gefeliciteerd met je stickertje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan