BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer pizza

Kulgaen

Tondelzoeker
Berichten
9
Wat is er mooier om het oude jaar af te sluiten met een heerlijke pizza van de BBQ. In het begin was het even lastig om de Bastard Large op 250 graden te krijgen. Misschien toch door het oude houtskool dat er nog in zat na de Kerstdagen. Dankzij wat goede tips hier op het forum te hebben gelezen de topvent er even af gehaald en toen kwam die steady op 250 graden uit.

Mooiste van alles is dat ons zoontje, die een enorme kniesoor is qua eten, het geweldig lekker vond. Niet de mooiste foto, maar als het direct perfect is is er ook niks meer aan;)

WhatsApp Image 2022-12-31 at 18.24.53.jpeg
 

Raphael

Vuurmaker
Berichten
79
Och maak je geen zorgen zo zagen mijn eerste pizza’s er ook uit, maar smaken ze er minder om? Dat denk ik niet toch.

Hierbij een pizza van vandaag
5DF16F28-072A-4D83-8A8D-C77C14D7E7DD.jpeg


ED835468-466A-40ED-ACF1-50AF006CEB13.jpeg


Trouwens het lanceren van je pizza gaat vanaf zo een houten schep wel helemaal top hoor, beetje maïsmeel eronder en hij glijdt er zo vanaf.
 

Kulgaen

Tondelzoeker
Berichten
9
Och maak je geen zorgen zo zagen mijn eerste pizza’s er ook uit, maar smaken ze er minder om? Dat denk ik niet toch.

Hierbij een pizza van vandaag
Bekijk bijlage 48459

Bekijk bijlage 48460

Trouwens het lanceren van je pizza gaat vanaf zo een houten schep wel helemaal top hoor, beetje maïsmeel eronder en hij glijdt er zo vanaf.

De smaak was inderdaad super ondanks de vorm haha. Die van jou zien er ook erg mooi en lekker uit. Op naar 2023!
 

Laurens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
859
Dat ziet er goed uit. Met zo’n vorm kan je hem met recht ‘rustiek’ noemen.

Temperatuur mag rustig hoger dan 250 graden worden hoor. Ik bak mijn pizza’s meestal op 350-400 graden. En dan 2 a 3 minuten.
Een harde houtskool als Marabu of quebracho kan goed die hoge temperaturen halen, zeker als je ook een kolenmand gebruikt.
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.809
Heerlijke pizza en nog de beste wensen!
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.706
Altijd lekker pizza.
 

2dehans

Kooltjesharker
 
Berichten
118
Home made pizza's zijn hier altijd in trek!
Consequentie is wel dat ieder zijn eigen wensen heeft en ik altijd als laatste na 6 pizza's eindelijk ook kan eten ;)
Voor het zelf deeg maken gebruik ik altijd de app Ooni.. (tip van ander forum lid) en even laten rijzen in zon grote plastic bak van de action.
Altijd top!

IMG_2707.jpg
 

Lennart_Diegast

Kooltjesharker
 
Berichten
188
Mijn eerste pizza's waren ook voor verbetering vatbaar :)
Of de vorm was niet goed of te slap oid.

Gister eindelijk naar tevredenheid een goeie gefabriceerd.

20230108_165734.jpg
 
Bovenaan Onderaan