Normaal gaan de pizza's hier op de pizzasteen in de oven, maar gezien het feit dat het binnen al warm genoeg was vandaag eens de BBQ geprobeerd (slecht dat dit de aanleiding moest zijn eigenlijk
).
Deeg gemaakt volgens favoriete recept (https://www.italieplein.nl/pizzadeeg-basisrecept/).
Na wat zoeken op internet besloten om voor de combi van een volle starter houtskool/briketten te gaan, in combi met wat stukken beukenhout.
Deksel op een kiertje om het vuur gaande te houden:
Bodem gevormd, belegd en op de steen:
Het resultaat:
Uiteindelijk een hele fijne krokante bodem, de bovenkant wat te bleekjes naar mijn smaak. Nog tips wat dat betreft?

Deeg gemaakt volgens favoriete recept (https://www.italieplein.nl/pizzadeeg-basisrecept/).

Na wat zoeken op internet besloten om voor de combi van een volle starter houtskool/briketten te gaan, in combi met wat stukken beukenhout.


Deksel op een kiertje om het vuur gaande te houden:

Bodem gevormd, belegd en op de steen:



Het resultaat:



Uiteindelijk een hele fijne krokante bodem, de bovenkant wat te bleekjes naar mijn smaak. Nog tips wat dat betreft?