Beef en Steak

Eerste keer kippedijen... euhm drumsticks!

 
 

Wouter

Kooltjesharker
Berichten
114
Gisteren een avondje alleen thuis dus het ideale moment om iets te maken wat mijn vrouw niet graag eet.

Eerst het vel van de dijen opengesneden zodat ik de rub (chicken rub uit smokey goodness boek) direct op het vlees kon aanbrengen.
Nadien het vel er weer over en een paar uurtjes in de koelkast.

20220821_145051.jpg


Na een paar uur de dijen op de bastard gelegd op 130° voor 1 uur.
20220821_181359.jpg


Overgeplaatst naar een bakje met kippenbouillon en agave siroop en wat gesmolten boter op het vel gesmeerd. Afgedekt en weer de bastard op voor 45´
20220821_181518.jpg


Tenslotte nog gelakt en dan smullen maar.
20220821_192111.jpg


Ben er best wel tevreden over voor een eerste poging. Enkel het vel was wat taai. Had gehoopt dit krokanter te krijgen, maar dan heb ik weer een reden om het nog eens te maken :giggle:
 
Zien er mooi uit .
Maar dat zijn geen kippendijen maar drumsticks
Officieel komen kippendijen alleen van de karbonade, maar als je de hele poot fileert, dus drumstick en karbonade, dan wordt de gefileede drumstick ook onder de dij geschaard.
Maar zoals jij nu gemaakt hebt zijn het gewoon drumsticks, die er zeer smakelijk uit zien zo.
 
Prima drumsticks. Lekker kleurtje. Smakelijk.
 
Terug
Bovenaan Onderaan