- Berichten
- 48
Sinds een goeie week de blije eigenaar van een Masterbuilt. Al lekker veel uitgeprobeerd met kleine snacks. Zaterdag eindelijk tijd voor een lekker kippetje.
Mijn nieuwe scharrelvriendinnetje eerst maar even in de No Rubbish rub gezet met een klein beetje extra bijzouten. Anders werd ze wel heel zoet.
Ondertussen de boel opgestookt naar zo'n 160 / 170 graden. Ik sta er nog steeds versteld van hoe mooi stabiel de kamado is vergeleken met mijn oude Boretti carbone.
Mijn "chickie" na de kruidenmassage lekker op haar stoeltje gezet.
Na zo'n uurtje piepte de Inkbird dat het kippetje het er wel naar had.
Wat een onvoorstelbaar mals kippetje. Met wat aardappelkroketjes en coleslaw naar recept van @Dominique hebben we heerlijk gegeten.
Wat een toprecept voor coleslaw!
Volgende keer laat ik de kip net iets langer doorgrillen denk ik. Het velletje was krokant, maar kon nog iets beter. En hopelijk brengt de goedheiligman nog een leuke marinade-injector uit Spanje mee, dan kan het borstfiletje ook nog wat extra smaak mee krijgen.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Mijn nieuwe scharrelvriendinnetje eerst maar even in de No Rubbish rub gezet met een klein beetje extra bijzouten. Anders werd ze wel heel zoet.
Ondertussen de boel opgestookt naar zo'n 160 / 170 graden. Ik sta er nog steeds versteld van hoe mooi stabiel de kamado is vergeleken met mijn oude Boretti carbone.
Mijn "chickie" na de kruidenmassage lekker op haar stoeltje gezet.
Na zo'n uurtje piepte de Inkbird dat het kippetje het er wel naar had.
Wat een onvoorstelbaar mals kippetje. Met wat aardappelkroketjes en coleslaw naar recept van @Dominique hebben we heerlijk gegeten.
Wat een toprecept voor coleslaw!
Volgende keer laat ik de kip net iets langer doorgrillen denk ik. Het velletje was krokant, maar kon nog iets beter. En hopelijk brengt de goedheiligman nog een leuke marinade-injector uit Spanje mee, dan kan het borstfiletje ook nog wat extra smaak mee krijgen.
Zeker voor herhaling vatbaar.