BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer brood uit de DO

Frans Jansen

Vuurmaker
 
Berichten
52
Eerste brood uit de DO.
Recept uit het ultieme kamadoboek.
Deeg was erg nat dus maar 2 lepels extra bloem gebruikt.
906FE08B-48A4-4C2B-9750-A91B1814EE32.jpeg

Eerst met papier 30 minuten op 230
Daarna nog 10 min zonder papier
383EECF4-570B-4EBC-8470-5BBD33A788D5.jpeg

Beetje donker aan de onderkant. Maar smaakt niet verkeerd.
52434969-DE75-4A74-A728-328403CFFE57.jpeg

Gaan we vaker doen.
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.315
Zelfgemaakt brood is zo verschrikkelijk lekker.
Beetje experimenteren met de hoeveelheid zout maakt dat je brood hebt waar de bakker niet tegenop kan.
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.985
Dit ziet er lekker uit.
Al vaker wat over gelezen, maar nooit gemaakt. Moet toch begin 2023 maar eens aan gestart worden.
(tezamen met al die andere projecten welke in voorbereiding zijn :unsure:)

Zou je het recept willen delen? ;)
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.315
@Peter64 in onderstaand filmpje wordt een simpele manier uitgelegd die bijna niet kan mislukken.

Jij bent zelf wel handig genoeg om dit van oven naar bbq te vertalen. 😉

 

Ericamado

Stoker
 
 
Berichten
363
Ziet er goed uit! (y)

Hier staan al te lang een zakje Beer Bread Mix samen met een flesje Leffe Bruin te wachten om samen in de Do op kamado te gaan :oops:
 

Don

Sprokkelaar
 
 
Berichten
30
Heerlijk zoon brood. Ik gebruik de Dutch oven in de oven voor brood te bakken en vind dit ook niet verkeerd. En is net iets makkelijker.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.866
Mooi brood. Dit type brood is vaak natter dan de huidige types brood. Zout gehaltes van brood zijn vaak 2% vaan de hoeveelheid deeg. Maar gewoon lekker mee experimenteren.
 

Laurens

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
849
Ziet er goed uit, binnenkort ook maar eens een broodje bakken.
 

Bramster

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.797
Dat ziet er goed uit. Lekker broodje voor de lunch.
 

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
761
Heerlijk! En het is idd een kwestie van experimenteren. Zo ben ik nog altijd aan t kijken hoe ik hem het beste maak op open vuur 🙃
 
Bovenaan Onderaan