BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer appeltaart, longhaas, groenten en aardappels.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag had ik de planning strak voor elkaar. Ik had de kinderen beloofd een appeltaart te bakken op de Q en we moesten natuurlijk ook nog gewoon eten.

Eerst begonnen met het maken van het deeg.
200 gram suiker, 200 gram boter, 400 gram zelfrijzend bakmeel, 1 ei en een snufje zout. Na het kenden even de koeling in zodat het goed uit te rollen is.
569a8704afc94b86cfe14d2d16382ccb.jpg

In de tussen tijd vast de chimmychurry voor bij het vlees gemaakt zodat deze goed kan doortrekken.
d4f3bb76d16b9058d686872412199d77.jpg

Daarna appels snijden voor de vulling. En de rest van de vulling in orden maken. Voor de vulling wilde ik eens afwijken van het bekende en heb gekozen om er dadels, kardemom, kaneel en amandelspijs in te doen.

111ae8a5ee6c8a089d9a142d8a17f615.jpg

89f4f1c3e94aa9666b20f99f37581791.jpg

Toen was het tijd om het deeg uit te rollen en de taart in elkaar te zetten.
ff1e13857c1290f024af2cba7463adff.jpg

Beetje paneermeel op de bodem voor de vulling er in gaat en dan een laag vulling een laag spijs en daar weer een laag vulling op.
06ead057ddb00cee6388b2bad3289889.jpg

bbc639256895bab53aa005e4a9f30122.jpg

Afgestreken met wat ei. Tip van een bakker waar ik ooit mee heb gewerkt. Beetje zout bij het ei. Dan klop je het makkelijker los. Wat suiker er op en dan maar de Q in. 175 graden voor een uur was de planning. Omdat ik (nog) geen pizza steen heb een constructie gemaakt met een oven schaal om te voorkomen dat de bodem te heet word.
1348fd975beb9732a0c4ed4256b1decb.jpg

Thermometer er in. 90 graden kern ingesteld. Maar hij zat er meer in om binnen de temp van de Q te kunnen zien en op tijd te kunnen handelen als dat moest.

Uiteindelijk heeft hij er bijna 1.5 uur in gezeten. Maar dit kwam vooral omdat de temp toen hij er in ging nog te laag was en minder snel omhoog kwam als ik dacht.

dc131ef03c10adb250fdaab32fc9731f.png



Toen de taart er uit en groenten voor het dinner er in.
ec442985f3139f1094c27205101d85ea.jpg

5b4577c259db591ecdbb6c9041733f49.jpg

f1c62cfa8fee16a06dc377288e483c92.jpg

Aardappels er bij en een uurtje op 180 graden moest genoeg zijn. In de tussen tijd de longhaas schoongemaakt en wat crème fraiche met bieslook te mengen. Voor op de aardappels.

f71084d9236ab6eae7fe2dc1cb1d9e8c.jpg

Toen de groenten en aardappelen gaar waren alles uit de Q gehaald en hem goed heet gestookt met mijn gietijzeren rooster er op voor het vlees.
e6e64475a62c7fbff4d21ca4b8645fb2.jpg

93ed68e1657ea6836efcff9052f98b48.jpg


Longhaas er op en aan alle kanten goed dicht grillen en aan tafel. Alles op en iedereen heeft weer heerlijk gegeten. Als toetje hadden de kinderen appel taart. Papa en mama nemen die zo bij de koffie.

f65c304aa0a15ba16e2d274a061b5401.jpg

53fafb6d6d04ac15cb137089067ae807.jpg


Ik ben vooral erg blij met de appeltaart. Als kok bak ik niet zo vaak. Dat was op de Q een uitdaging maar prima gelukt.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor. Hoe was de smaak van de taart? Binnenkort ook eens proberen!
 
Lekker hoor. Hoe was de smaak van de taart? Binnenkort ook eens proberen!

Smaak was top. Je proeft dat het op houtskool gebakken is. Want de smaak is anders als uit een elektrische oven. Maar dat maakte hem juist interessanter van smaak. Ik heb nog getwijfeld om er rook hout bij te doen. Maar ik denk dat ik blij ben dat niet gedaan te hebben. Maar voor de zekerheid gaan we dat ook nog een keer proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Wauw, de complete maaltijd van de Q. Kudos!! Die groenten zien er ook heerlijk uit, zoiets ga ik ook proberen.👌🏼
 
OMG dat zier er allemaal heel goed uit zeg. Appeltaart ziet er mooi uit. En je cuisson is zalig. Had graag aangeschoven :cool:
 
De foto's in die volgorde doen mijn maag wel een beetje omdraaien zo vroeg in de ochtend (van vers gesneden appels naar chimmichurry en weer terug) maar toen die bloederige longhaas voorbij kwam kreeg ik meteen trek! Prachtig gekookt hoor en super crea-bea en slim om die ovenschaal als hitteschild te gebruiken. Lekker bezig Chef!
 
ja, gaaf man. Is goed gelukt die taart. En de rest ook natuurlijk.
vindt vooral de "taartverdeling" interessant; wie krijgt wel stuk :unsure:
 
Weer lekker bezig geweest, Ziet er geweldig uit!!
 
Smaak was top. Je proeft dat het op houtskool gebakken is. Want de smaak is anders als uit een elektrische oven. Maar dat maakte hem juist interessanter van smaak. Ik heb nog getwijfeld om er rook hout bij te doen. Maar ik denk dat ik blij ben dat niet gedaan te hebben. Maar voor de zekerheid gaan we dat ook nog een keer proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
ziet er top uit. Rookhout zou natuurlijk een stukje appel geweest kunnen zijn. Hoe grappig.
 
Terug
Bovenaan Onderaan