Zoals de titel al zegt, eerste keer een hele kip op de bbq dit jaar. Eerst overnacht gepekeld (55 gram zout/liter water, wat suiker, peperkorrels en een hele citroen in stukken).
Ik butterfly de hele kip eigenlijk meestal, gaat wat sneller qua tijd en je krijgt wat meer crispy bits.
Vervolgens in de rub.
Gaat goed
Die les van, er zit suiker in deze rub Marco, moet ik schijnbaar 3x leren. Al is het deze keer al minder erg dan de 1e keer. Misschien volgende keer eerst indirect.
Er is nog genoeg over voor de wraps van morgen.
Al met al weer prima gelukt, pekel had iets zouter gekund, maar dat blijft altijd een beetje een lastige balans. Vind het ook nogal eens te zout namelijk.
Ik butterfly de hele kip eigenlijk meestal, gaat wat sneller qua tijd en je krijgt wat meer crispy bits.

Vervolgens in de rub.

Gaat goed

Die les van, er zit suiker in deze rub Marco, moet ik schijnbaar 3x leren. Al is het deze keer al minder erg dan de 1e keer. Misschien volgende keer eerst indirect.

Er is nog genoeg over voor de wraps van morgen.

Al met al weer prima gelukt, pekel had iets zouter gekund, maar dat blijft altijd een beetje een lastige balans. Vind het ook nogal eens te zout namelijk.