- Berichten
- 12
Vandaag Beer Can Chicken gemaakt op de Weber OTP57.
Gelijk maar wat foto's gemaakt en net nieuw op het forum dus kans op een tokkie.
Daar liggen ze klaar twee mooie kleine kippetjes.
Eerst de overtollige huid verwijderd en daarna de kippen ingesmeerd met rub zowel op als onder de huid en ge?njecteerd met bier.
Daar staan ze, gezamenlijk naast elkaar op de Weber. Beide zijdes kolen en een blokje Hickory hout voor de rooksmaak. Temperatuur op 140-150 graden.
Na ongeveer 80 minuten waren ze op de juiste kerntemperatuur en zijn ze heerlijk opgegeten met sla en gebakken aardappels.
Smaak was goed en het vlees nog lekker sappig.
Dik tevreden dus.
Gelijk maar wat foto's gemaakt en net nieuw op het forum dus kans op een tokkie.

Daar liggen ze klaar twee mooie kleine kippetjes.

Eerst de overtollige huid verwijderd en daarna de kippen ingesmeerd met rub zowel op als onder de huid en ge?njecteerd met bier.

Daar staan ze, gezamenlijk naast elkaar op de Weber. Beide zijdes kolen en een blokje Hickory hout voor de rooksmaak. Temperatuur op 140-150 graden.

Na ongeveer 80 minuten waren ze op de juiste kerntemperatuur en zijn ze heerlijk opgegeten met sla en gebakken aardappels.
Smaak was goed en het vlees nog lekker sappig.
Dik tevreden dus.