Het was toch eens tijd om een BCC te maken. En waarom dan niet in de zeikende regen als je de kans hebt 
De tuin is nog een puinhoop dus een zeiltje gespannen, buurman en buurman zouden trots zijn:
Het kippetje in kwestie hadden we eerder vandaag op de markt bij de poelier gehaald, gemasseerd met was olijfolie en vervolgens voorzien van een rub:
Zonder rub:
Met rub:
Na een uurtje in de koelkast en een kennismaking met Hertog Jan:
De Hertog heb ik gered omdat dat qua smaak niets doet. Voor de stabiliteit heb ik wat water in het blikje gedaan.
Als bijgerecht maakt mijn vrouw frietjes van zoete aardappel in de oven
*update*
Uiteindelijk was de kip te laat klaar om samen met de kids te eten. Die zijn naar bed gegaan op pastasalade met patat van zoete aardappel.
Uiteindelijk de kip eraf gehaald met 78 graden op de borst. Door de helft en met een biertje erbij als snack genuttigd tijdens wat Netflixen
Laatste foto voor het opeten (beetje donkere foto, was zeker niet aangebrand):
Ik had problemen mijn smoker op temperatuur te houden en zal een volgende keer de Q inrichten als kegel en de kip zo wel sneller maken.. eigenlijk was het nu meer een low&slow omdat de temperatuur bij het rooster rond de 120 graden lag.
Heerlijk sappige kip en zeker voor herhaling vatbaar. Vrouwlief is het hier mee eens
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

De tuin is nog een puinhoop dus een zeiltje gespannen, buurman en buurman zouden trots zijn:

Het kippetje in kwestie hadden we eerder vandaag op de markt bij de poelier gehaald, gemasseerd met was olijfolie en vervolgens voorzien van een rub:
Zonder rub:

Met rub:

Na een uurtje in de koelkast en een kennismaking met Hertog Jan:

De Hertog heb ik gered omdat dat qua smaak niets doet. Voor de stabiliteit heb ik wat water in het blikje gedaan.
Als bijgerecht maakt mijn vrouw frietjes van zoete aardappel in de oven

*update*
Uiteindelijk was de kip te laat klaar om samen met de kids te eten. Die zijn naar bed gegaan op pastasalade met patat van zoete aardappel.
Uiteindelijk de kip eraf gehaald met 78 graden op de borst. Door de helft en met een biertje erbij als snack genuttigd tijdens wat Netflixen

Laatste foto voor het opeten (beetje donkere foto, was zeker niet aangebrand):

Ik had problemen mijn smoker op temperatuur te houden en zal een volgende keer de Q inrichten als kegel en de kip zo wel sneller maken.. eigenlijk was het nu meer een low&slow omdat de temperatuur bij het rooster rond de 120 graden lag.
Heerlijk sappige kip en zeker voor herhaling vatbaar. Vrouwlief is het hier mee eens

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk