- Berichten
- 16
Hallo allemaal,
Vorig weekend moest het gaan gebeuren en heb ik mijn eerste BCC bereid. Ik ben begonnen met de split grill methode. Om de citruspekel goed te benutten heb ik maar meteen twee kippen gepekeld. Dan had ik ook nog een reservekip, mocht het onverhoopt toch helemaal mis gaan...
Dat laatste bleek gelukkig niet het geval!
Na ongeveer een kwartier tot 20 minuten is mijn kippetje omgekukeld. Ik heb hem gauw weer rechtop gezet en dit was uiteindelijk niet van invloed op het eindresultaat. Het was wel behoorlijk heet aan de vingers, dus ik heb de ovenhandschoenen er maar bij gepakt. Die kwamen daarna ook goed van pas bij het halverwege omdraaien van de tokkie. Ik was erg blij met het eindresultaat:
Mijn reservekippetje heb ik de dag erna bereid. Toen heb ik gekozen voor de indirecte methode, om te kijken hoe dit zou bevallen. Ik hoopte eigenlijk dat ik mijn kippetje mogelijk wat meer zou stabiliseren door mijn rooster te plaatsen, zodat hij niet nog een keer zou omvallen. Hoewel de kip niet opnieuw is gevallen maakte dit eigenlijk geen verschil. Ik vond het wel makkelijk aan deze methode dat de kip niet halverwege hoeft te worden omgedraaid.
Het eindresultaat was net zo smakelijk!
Al met al vond ik het een erg geslaagde eerste kennismaking met indirect barbecue?n. Het lukte ook vrij aardig om de barbecue op temperatuur te houden. Ik ben begonnen met de onderste schuif bijna helemaal dicht en toen bleef de dome temperatuur het eerste half uur mooi net onder de 200 graden. Het is me beide keren wel opgevallen dat de temperatuur daarna ineens begint af te nemen en dat ik de onderste schuif vol open moest zetten om de barbecue op temperatuur te houden. Zou dat te maken kunnen hebben met de brandstof die ik gebruik? Ik ben nu nog een zak Weber briketten aan het opmaken die ik bij de barbecue had gekocht (ik ging ervan uit dat deze wel goed zouden zijn...). Als ze op zijn ga ik op zoek naar kokosbriketten.
Ik heb erg veel zin om binnenkort Pulled Pork te gaan proberen. Ik heb alvast een marinade injector in huis gehaald!
Vorig weekend moest het gaan gebeuren en heb ik mijn eerste BCC bereid. Ik ben begonnen met de split grill methode. Om de citruspekel goed te benutten heb ik maar meteen twee kippen gepekeld. Dan had ik ook nog een reservekip, mocht het onverhoopt toch helemaal mis gaan...
Dat laatste bleek gelukkig niet het geval!



Na ongeveer een kwartier tot 20 minuten is mijn kippetje omgekukeld. Ik heb hem gauw weer rechtop gezet en dit was uiteindelijk niet van invloed op het eindresultaat. Het was wel behoorlijk heet aan de vingers, dus ik heb de ovenhandschoenen er maar bij gepakt. Die kwamen daarna ook goed van pas bij het halverwege omdraaien van de tokkie. Ik was erg blij met het eindresultaat:

Mijn reservekippetje heb ik de dag erna bereid. Toen heb ik gekozen voor de indirecte methode, om te kijken hoe dit zou bevallen. Ik hoopte eigenlijk dat ik mijn kippetje mogelijk wat meer zou stabiliseren door mijn rooster te plaatsen, zodat hij niet nog een keer zou omvallen. Hoewel de kip niet opnieuw is gevallen maakte dit eigenlijk geen verschil. Ik vond het wel makkelijk aan deze methode dat de kip niet halverwege hoeft te worden omgedraaid.


Het eindresultaat was net zo smakelijk!

Al met al vond ik het een erg geslaagde eerste kennismaking met indirect barbecue?n. Het lukte ook vrij aardig om de barbecue op temperatuur te houden. Ik ben begonnen met de onderste schuif bijna helemaal dicht en toen bleef de dome temperatuur het eerste half uur mooi net onder de 200 graden. Het is me beide keren wel opgevallen dat de temperatuur daarna ineens begint af te nemen en dat ik de onderste schuif vol open moest zetten om de barbecue op temperatuur te houden. Zou dat te maken kunnen hebben met de brandstof die ik gebruik? Ik ben nu nog een zak Weber briketten aan het opmaken die ik bij de barbecue had gekocht (ik ging ervan uit dat deze wel goed zouden zijn...). Als ze op zijn ga ik op zoek naar kokosbriketten.
Ik heb erg veel zin om binnenkort Pulled Pork te gaan proberen. Ik heb alvast een marinade injector in huis gehaald!
