- Berichten
- 19
Afgelopen week bij de workshop van Beef&Steak geweest, wat een succes. Leuke pitmasters, goed vlees, leuke groep ?n mooi weer! Nog enthousiaster geworden dan we al waren.
En vandaag een mooie dag om het gelijk zelf te proberen, mooi kippetje gescoord bij de poelier.
Ingesmeerd met All Purpose BBQ Rub, even laten inwerken en ondertussen de bbq klaargemaakt. Wat hickory rookhout erbij en 1 brikettenrekje vol.
De eerste kennismaking:
De eerste date:
Iedereen in positie:
Na 55 minuten met een dome temperatuur van 210 gr en 180 gr rooster temperatuur.
Temperatuur van de borst was 78 graden, van de dijen 85 graden. Tijd om eraf te komen!
Resultaat was super, alles lekker mals en niet droog, velletje precies goed krokant en happen maar. Met dit als resultaat:
Superenthousiast ontvangen, ook door de buren. Klein stukje gegeven om wat begrip te kweken voor het 'nieuwe' barbecue'n, geslaagd met vlag en wimpel.
Voorheen altijd met weber briketten gewerkt, nu kokos briketten. Werkt fijn, geen rook, geen as en bleef heel constant. Hele run op temp gebleven (ca 3 uur in totaal). Daarna nog twee Wagyu burgers gebakken en als toetje banaan met rolo. Superzondag!
Bedankt voor het kijken!
En vandaag een mooie dag om het gelijk zelf te proberen, mooi kippetje gescoord bij de poelier.

Ingesmeerd met All Purpose BBQ Rub, even laten inwerken en ondertussen de bbq klaargemaakt. Wat hickory rookhout erbij en 1 brikettenrekje vol.

De eerste kennismaking:

De eerste date:

Iedereen in positie:

Na 55 minuten met een dome temperatuur van 210 gr en 180 gr rooster temperatuur.

Temperatuur van de borst was 78 graden, van de dijen 85 graden. Tijd om eraf te komen!

Resultaat was super, alles lekker mals en niet droog, velletje precies goed krokant en happen maar. Met dit als resultaat:

Superenthousiast ontvangen, ook door de buren. Klein stukje gegeven om wat begrip te kweken voor het 'nieuwe' barbecue'n, geslaagd met vlag en wimpel.
Voorheen altijd met weber briketten gewerkt, nu kokos briketten. Werkt fijn, geen rook, geen as en bleef heel constant. Hele run op temp gebleven (ca 3 uur in totaal). Daarna nog twee Wagyu burgers gebakken en als toetje banaan met rolo. Superzondag!





Bedankt voor het kijken!