- Berichten
- 56
Hallo allemaal,
Het was alweer even geleden dat ik een gerechtje had geplaatst. De BBQ brandt rustig door hier, maar van posten komt het vaak niet. Nu had ik wel weer iets nieuws van de bucketlist gemaakt, en dat vind ik dan wel weer leuk om te delen. Een eenvoudige eendenborst.
Het was een stuk van bijna een halve kilo. Beetje opgeschoond en de huid netjes ingesneden. Eenvoudig gekruid met peper en zout.
De Weber opgestookt. Geen idee hoe heet. Meestal ben ik maar druk met de temperatuur management, dus nu gunde ik me een freestyle sessie. Dus toen het heet was, de kolen op 1 helft en hoppa de eend erop. Eerst even paar minuutjes op de vlees kant, en daarna een paar minuutjes op de huid kant.
Toch fijn spul, dat eendenvet. Het duurde niet lang voor de halve ketel in de fik stond.
Dus toen nog even indirect door laten garen van 23 graden naar 52-55 graden. En daarna een kleine 10 minuutjes laten rusten. Ik vond hem er mooi uitzien.
Geserveerd met wat stokbrood en roergebakken spinazie en courgette met sinaasappel en kappertjes .Paste mooi bij de eend
Het was leuk om te maken, en lekker om te eten. Garing paste me prima. Zat een goede bbq-rooksmaak aan (ik vermoed van de gigantische hoeveelheid rookontwikkeling toen ik het losgeslagen vuur doofde met de deksel. Eend komt vaker terug.
Tot de volgende keer
Het was alweer even geleden dat ik een gerechtje had geplaatst. De BBQ brandt rustig door hier, maar van posten komt het vaak niet. Nu had ik wel weer iets nieuws van de bucketlist gemaakt, en dat vind ik dan wel weer leuk om te delen. Een eenvoudige eendenborst.
Het was een stuk van bijna een halve kilo. Beetje opgeschoond en de huid netjes ingesneden. Eenvoudig gekruid met peper en zout.
De Weber opgestookt. Geen idee hoe heet. Meestal ben ik maar druk met de temperatuur management, dus nu gunde ik me een freestyle sessie. Dus toen het heet was, de kolen op 1 helft en hoppa de eend erop. Eerst even paar minuutjes op de vlees kant, en daarna een paar minuutjes op de huid kant.
Toch fijn spul, dat eendenvet. Het duurde niet lang voor de halve ketel in de fik stond.
Dus toen nog even indirect door laten garen van 23 graden naar 52-55 graden. En daarna een kleine 10 minuutjes laten rusten. Ik vond hem er mooi uitzien.
Geserveerd met wat stokbrood en roergebakken spinazie en courgette met sinaasappel en kappertjes .Paste mooi bij de eend
Het was leuk om te maken, en lekker om te eten. Garing paste me prima. Zat een goede bbq-rooksmaak aan (ik vermoed van de gigantische hoeveelheid rookontwikkeling toen ik het losgeslagen vuur doofde met de deksel. Eend komt vaker terug.
Tot de volgende keer
