- Berichten
- 7.146

Voor de eend "sweet and licoricey duck rub":
1 EL fijn zeezout
1 EL ruwe rietsuiker
3/4 EL Chines Five-Spice Powder
1/2 EL gemalen zwarte peper
voor de kip "Basic Barbecue Rub":
1 EL fijn zeezout
1 EL bruine basterdsuiker
1 EL Paprikapoeder
1/2 EL Gemalen zwarte peper
1 TL knoflookpoeder
1 TL uienpoeder
snufje cayennepeper
Rubs in een kleinere hoeveelheid in verhouding gemaakt, je hebt niet alles nodig!
Ingrediënten:
1 kip
1 eendeborstfilet
bacon
250 gr gehakt, wij hadden rundergehakt, halfomhalf kan ook
2 tenen knoflook uit de pers
1 ei
paneermeel, bieslook, peterselie, peper, zout
Slagerstouw
Geïnspireerd door Rob Nuijten op FB een kippetje ontbeend en gevuld met bacon, gehakt en eendenborst...
allereerst 2 rubs gemaakt uit Steven Raichlen's sauces, rubs & marinades

Was de kip in een badje van 1 kopje azijn met 3 liter water, dit om alle vet en losse vellen te verwijderen. Spoel de kip af en droog deze.
Begin met het ontbenen/vlinderen van de kip, laat alleen de botjes in de vleugels en de pootjes zitten.
Bij mij was het een slachtpartij, maar het gaat steeds beter....

Meng het gehakt en kruid het naar eigen inzicht. Ik heb knoflook, peterselie, bieslook en een eitje met wat paneermeel gebruikt. Voorzichtig met peper en zout!
Snijd ruitjes in de vellaag van de eendenborst en kruid met de duck rub.

Bestrooi de binnenkant van de kip met de BBQ-rub en leg hier de gevlochten bacon op. Daar bovenop het gehakt, wat je met je vingers verspreid over de kip.
Daar bovenop leg je de eend.

Vervolgens maak je de kip weer dicht door het gehakt om de eend te vormen en daarna de kip.
Bind het geheel samen met slagerstouw en bestrooi de gevulde kip met de BBQ-rub.

Verwarm de smoker tot 130/135 graden en leg wat rookhout op de kolen, ik heb kersenhout gebruikt.
Steek de kernthermometer in de eendenborst. De "rollade" is klaar als de eend 62 graden heeft bereikt (bij mij na ongeveer 2 uur).


Haal de kip van de smoker en laat deze 10 minuten rusten onder alu-folie alvorens aan te snijden.
Eet smakelijk!!

En op het bordje met country potatoes (gesneden aardappelen met olijfolie en het restant BBQ-rub) en een courgette-tomaten salade
