- Berichten
- 451
Ook ik ben de gelukkige eigenaar geworden van een Dutch Oven. Die moet natuurlijk aan het werk gezet worden. Een eerste poging is altijd een beetje spannend, maar ik durfde het wel aan met Coq au Vin. Het recept kwam natuurlijk van het forum. Ik heb het wel met rode wijn gedaan.
De kippepootjes eerst voorgaren op de BBQ:
Dan de groenten in de DO gedaan (met bloem een papje gemaakt)
Dan de rode wijn erbij gedaan en de kippetjes erbij.
Dan de deksel erop en kooltjes op de deksel gedaan. De deksellifter bevalt nu al enorm goed
Op het bordje met witte rijst erbij.
Wat vonden we ervan?
Alles is opgegaan, en dat is een goed teken! Het was lekker maar had iets pittiger gemogen, nu was het een beetje flauw. Dat lijkt me een kleine aanpassing voor de volgende keer. Het is een superleuke aanvulling op het BBQ-en. Dit gaan we zeker vaker doen.

De kippepootjes eerst voorgaren op de BBQ:

Dan de groenten in de DO gedaan (met bloem een papje gemaakt)

Dan de rode wijn erbij gedaan en de kippetjes erbij.

Dan de deksel erop en kooltjes op de deksel gedaan. De deksellifter bevalt nu al enorm goed


Op het bordje met witte rijst erbij.

Wat vonden we ervan?
Alles is opgegaan, en dat is een goed teken! Het was lekker maar had iets pittiger gemogen, nu was het een beetje flauw. Dat lijkt me een kleine aanpassing voor de volgende keer. Het is een superleuke aanvulling op het BBQ-en. Dit gaan we zeker vaker doen.


