BasBQ
Beef en Steak

Dubbel smoked applewood bacon

 
 

rowhald

Kooltjesharker
Berichten
227
Eerst lekker buikspekkie in de droge pekel na t recept van southern dutch BBQ
47190a4ede02be1edfa1707a7c1bad79.jpg


Na 5 dagen afgespoeld en even een dagje drogen in de koelkast

668dba7018dc69676f78430f20faf0e2.jpg




Daarna lekker 10 uurtjes koud gerookt

8b1dfc0f63a5e51b2bec97115b83a625.jpg


8a76f1f33c7c850bb4568bb880e2d301.jpg

Daarna weer ingepakt een dagje in de koeling en dan Vervolgens lekker low&slow ongeveer 3 uurtjes warm gerookt met appelhoutchunks

12952b74e47c24e317779d67cec47d16.jpg


86fb56ea903aad423506b6c7d09607af.jpg


Start temp

e30aa6d05c3819d5aa0a544d607b7cf8.jpg


Eind temp na 3 uurtjes

1fe31ca81236d7054796193130b21505.jpg


En.toen

f6f3c600b1e5fc01b10192e78ec8e4e5.jpg


nog even een.nachtje ingepakt in de koelkast om de rook er nog lekker in te laten trekken.
Eind al goed super lekker

deb9a2555bb3f4cfae2f4dddc105d8e4.jpg



 
Heeft dat vooraf koud roken nog zin t.o.v. het warm roken daarna? Proef je meer ook? Geinig!
 
Sander72 zei:
Heeft dat vooraf koud roken nog zin t.o.v. het warm roken daarna? Proef je meer ook? Geinig!
Dat vraag ik mij ook af. Lijkt een beetje dubbelop zo en je moet altijd oppassen dat je iets niet teveel rookt. Ik vind dat zelf een nare smaak en keelgevoel geven.
Ziet er wel heerlijk uit!
 
ik ga dat gewoon heel erg lekker vinden
 
Ja dat dacht ik ook dat t dubbel roken geen zin had. Maar vorige keer 1 stuk wel en 1 niet eerst koud gerookt.
En er zit wel degelijk een duidelijk verschil tussen.
Ieder zijn voorkeur maat de mijne is duidelijk.
Zie.boven
Zag trouwens net in t verslagje dat ik vergeten was te schrijven dat hij na t koud roken nog een dagje ingepakt in de koeling heeft gelegen.
Zojuist aan gepast
 
Nice, binnenkort ook maar eens mijn kilo buikspek uit de vriezerd halen  :D
 
Dat vind ik knap, als het klaar is je nog een avond lang kunnen beheersen om er pas de volgende dag aan te beginnen. Dat het het hier niet gered hoor, ziet er veels te lekker uit.
 
rowhald zei:
Ja dat dacht ik ook dat t dubbel roken geen zin had. Maar vorige keer 1 stuk wel en 1 niet eerst koud gerookt.
En er zit wel degelijk een duidelijk verschil tussen.
Ieder zijn voorkeur maat de mijne is duidelijk.
Zie.boven
Zag trouwens net in t verslagje dat ik vergeten was te schrijven dat hij na t koud roken nog een dagje ingepakt in de koeling heeft gelegen.
Zojuist aan gepast
Nou, dat moet dan maar eens op de todo lijst!
 
ziet er lekker uit...is aandacht aan besteed!
 
Terug
Bovenaan Onderaan