BasBQ
Beef en Steak

Draaiende kip

Joris

Kooltjesharker
Berichten
122
Ik heb laatst een kip op het spit geprobeerd. Spit is optioneel voor een boretti buitenkeuken. Heb er zelf een frame voor gemaakt en werkt opzich best goed.

Kip heb ik gerubed met poultryrub van Nomu. Op zich niet verkeerd maar volgende keer maak ik zelf een rubje.

DSC_2221.jpg


Na een paar keer prikken zat ie er goed aan.

DSC_2224.jpg


De opstelling:

DSC_2226.jpg


DSC_2257.jpg


Nog ff de fireplace aangestoken.

DSC_2259.jpg


DSC_2277.jpg


Bijna klaar:

DSC_2271.jpg


DSC_2265.jpg


Hij heeft er uiteindelijk bijna 2,5 uur over gedaan en heb er 3x nieuwe kolen bij gedaan. Het was buiten -10.

Maar het resultaat was goed en daar gaat het toch uiteindelijk om.

 
Mooie plaatjes Joris! En zo te zien een lekker kippetje. Leuke opstelling zo met dat spit.
 
lekker kippie hoor, is ook een leuke optie voor een draaispit op deze manier.
Maar er gaat denk ik wel heel veel warmte verloren op deze manier.
Als ik mijn grilspit (weber) gebruik met een kip, dan doe ik het deksel erop, is de kip met ca 1 a 1,5 uur klaar
 
Ik doe altijd kolen aan twee kanten in de weber, dan is het in een uurtje gepiept. Denk dat je dat in het velletje wel merkt, hoe heter hoe knapperiger.
 
Zo'n WGA kan je ook overal voor gebruiken, mooi gemaakt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan