Via youtube zag ik dat je van een weber joe een smoker kon maken. Leuk om te zien! En om te maken.
LeonQ bouwde er onlangs 1 en na een beetje speuren in zijn topic besloot ik mijn spullen ook te bestellen.
Zo'n 2 uur bezig geweest, inc alle allu slijpsels opruimen (prijslijst en bronnen wss later indien naar gevraagd wordt.)
Weber joe original + kleine kolenstarter(gratis): ? 69,90 https://www.obelink.nl/smokey-joe-original-kleine-brikettenstarter.html?review_uuid=b028f3d6-eb6d-11e5-9fb9-005056a4312f#add-review
Pan: ?58,90 https://www.horecastyle.nl/pujadas-kookpan-middel-32-ltr-aluminium?tax_display=2
RVS: ?12,37 https://www.rvspaleis.nl/
Grill / Bovenrooster: ?18 Gamma
RVS Waterschaal: ?17.25 http://www.qvist.nl/vuurschaal-4606.html
2 Temp meters: ?20 (ik ga nog zoeken naar anderen) http://www.bbqcenter.nl/product/427534/outdoorchef-thermometer-voor-kogelbarbecues.html?_ga=1.163543292.1974471221.1459097194
Zaterdag besloot ik de test aan te gaan met wat ribbels. 321 Methode.
Ik kreeg hem echter niet goed op temperatuur, en hoger krijgen wou ook niet.
Misschien waren de briketten wel oud en waardeloos. Alle moeite was tevergeefs.
Na de 3-2-1 zat de temp rond 62 graden, dus lang geen 85. Gezien de tijd en kolennood
ben ik overgeschakeld naar de oven het werd al laat en fris. En slecht verhaal maar gelukkig een goed einde.
Ik ben benieuwd of jullie ook tips hebben, ik had bijv water in de schaal maar die was zo goed als droog na de eerste 3 uur.
Het viel mij op dat aan de zijkanten (luchtgaten) de kooltjes wel goed branden maar in het midden de kooltjes gedoofd leken.
Ik heb ook niet 100% goed vertrouwen in de temp meters, heeft iemand misschien tips voor betere? Tijdens de sessie zaten ze
bij elkaar in de buurt, en later toen we een tijdje aan het smikkelen waren zag ik de bovenste 140-150 wel halen en de onderste 100-110.
Heb nu weber kokosbriketten besteld, ga snel weer een poging wagen ik hoop dat jullie wat verbeter puntjes zien.
LeonQ bouwde er onlangs 1 en na een beetje speuren in zijn topic besloot ik mijn spullen ook te bestellen.
Zo'n 2 uur bezig geweest, inc alle allu slijpsels opruimen (prijslijst en bronnen wss later indien naar gevraagd wordt.)
Weber joe original + kleine kolenstarter(gratis): ? 69,90 https://www.obelink.nl/smokey-joe-original-kleine-brikettenstarter.html?review_uuid=b028f3d6-eb6d-11e5-9fb9-005056a4312f#add-review
Pan: ?58,90 https://www.horecastyle.nl/pujadas-kookpan-middel-32-ltr-aluminium?tax_display=2
RVS: ?12,37 https://www.rvspaleis.nl/

Grill / Bovenrooster: ?18 Gamma
RVS Waterschaal: ?17.25 http://www.qvist.nl/vuurschaal-4606.html
2 Temp meters: ?20 (ik ga nog zoeken naar anderen) http://www.bbqcenter.nl/product/427534/outdoorchef-thermometer-voor-kogelbarbecues.html?_ga=1.163543292.1974471221.1459097194
Zaterdag besloot ik de test aan te gaan met wat ribbels. 321 Methode.
Ik kreeg hem echter niet goed op temperatuur, en hoger krijgen wou ook niet.
Misschien waren de briketten wel oud en waardeloos. Alle moeite was tevergeefs.
Na de 3-2-1 zat de temp rond 62 graden, dus lang geen 85. Gezien de tijd en kolennood
ben ik overgeschakeld naar de oven het werd al laat en fris. En slecht verhaal maar gelukkig een goed einde.
Ik ben benieuwd of jullie ook tips hebben, ik had bijv water in de schaal maar die was zo goed als droog na de eerste 3 uur.
Het viel mij op dat aan de zijkanten (luchtgaten) de kooltjes wel goed branden maar in het midden de kooltjes gedoofd leken.
Ik heb ook niet 100% goed vertrouwen in de temp meters, heeft iemand misschien tips voor betere? Tijdens de sessie zaten ze
bij elkaar in de buurt, en later toen we een tijdje aan het smikkelen waren zag ik de bovenste 140-150 wel halen en de onderste 100-110.
Heb nu weber kokosbriketten besteld, ga snel weer een poging wagen ik hoop dat jullie wat verbeter puntjes zien.









