AmreshR
Tondelzoeker
- Berichten
- 9
Hallo allemaal,
Mijn eerste post hier, dus hopelijk doe ik dit op de juiste manier
.Ben nog een beginner, maar best tevreden over deze run
Heb de kamado als volgt ingericht;
Indirect (voor de diamanthaas)
Direct (voor de gepofte aardappels)
Kamado na 30 - 45 min op +200 graden gekregen. Daarna 2 x 120g diamanthaas (gemarineerd met een Byron Butt rub) voor circa 30 min op het indirecte deel gelegd, met de MEATER in het dikste deel van het vlees.
Nadat de kerntemperatuur (57 graden) sneller dan verwacht was bereikt heb ik ze nog even op directe wijze gegrild voor 2 min (1 min per kant).
De gepofte aardappelen de gehele sessie (40 min) direct laten grillen.
Aantal leerpunten;
- de kerntemperatuur werd veel sneller bereikt dan verwacht (30 ipv 45 min);
- dat kwam mede omdat de kamado in het begin circa 15 min doorschoot naar 216. Dus sneller schuifjes dicht (ik reageerde pas bij 193 graden)?
onderstaand het resultaat
Mijn eerste post hier, dus hopelijk doe ik dit op de juiste manier


Heb de kamado als volgt ingericht;
Indirect (voor de diamanthaas)
Direct (voor de gepofte aardappels)
Kamado na 30 - 45 min op +200 graden gekregen. Daarna 2 x 120g diamanthaas (gemarineerd met een Byron Butt rub) voor circa 30 min op het indirecte deel gelegd, met de MEATER in het dikste deel van het vlees.
Nadat de kerntemperatuur (57 graden) sneller dan verwacht was bereikt heb ik ze nog even op directe wijze gegrild voor 2 min (1 min per kant).
De gepofte aardappelen de gehele sessie (40 min) direct laten grillen.
Aantal leerpunten;
- de kerntemperatuur werd veel sneller bereikt dan verwacht (30 ipv 45 min);
- dat kwam mede omdat de kamado in het begin circa 15 min doorschoot naar 216. Dus sneller schuifjes dicht (ik reageerde pas bij 193 graden)?
onderstaand het resultaat