Na veel goede berichten gelezen te hebben maar eens een poging gewaagd om deze ''gesausde ballen'' te maken.
Het recept heb ik van http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html en alles is zo gedaan met uitzondering van het zout, daar ben ik wat spaarzaam mee geweest.
Uiteindelijk had ik zo'n 35 ballen van ongeveer 6 - 700 gram HOH gehakt.
Het recept van de basis barbeque rub gebruikt maar dan met gewone bruine rietsuiker welke ik in de vijzel fijngemaakt heb. Aangezien ik alleen peperkorrels in huis had deze ook door mijn dochter laten fijn maken in de vijzel.
De ballen na hun kruidenbadje
Een reepje spek er om heen;
Dit alles is op de bbq gegaan (47 cm) met 12 ecobrassa briketten. Ik had gelezen dat ik voor de indirecte methode ongeveer 15 ''normale'' briketten nodig had. Na alle berichten over de ecobrassa ben ik voor een drietal minder maar achteraf had ik denk ik wel wat meer kooltjes kunnen gebruiken.
Iemand advies over de hoeveelheden ''standaard briketten'' en de ecobrassa briketten?
Over de ecobrassa briketten; fantastisch, alleen bij het aansteken wat rook maar dat komt volgens mij meer van het aanmaakblokje. Voor de rest was het een rookloze sessie. De achterburen kwamen langslopen en hadden niet eens in de gaten dat de bbq aanstond. Pas toen ik de deksel er af haalde en de moinkballs op een bord legde zagen ze het
De moinkballs hebben er een uur en een kwartier opgelegen. Helaas geen foto's op de bbq gemaakt. HEt was moinkballs er op, snel naar het zwemmen van de jongste, terug komen, ballen sausen, tafel dekken en opdienen aan de hongerige meute.
Het advies van de vrouw om de knoflook de volgende keer wat kleiner te snijden en wat minder cayennepeper te gebruiken. Alhoewel de kinderen van het laatste geen last hadden.
Voor dat er aangevallen werd nog wel een foto gemaakt van het resultaat;
Het recept heb ik van http://www.bbq-nl.com/2009/05/moink-balls.html en alles is zo gedaan met uitzondering van het zout, daar ben ik wat spaarzaam mee geweest.
Uiteindelijk had ik zo'n 35 ballen van ongeveer 6 - 700 gram HOH gehakt.
Het recept van de basis barbeque rub gebruikt maar dan met gewone bruine rietsuiker welke ik in de vijzel fijngemaakt heb. Aangezien ik alleen peperkorrels in huis had deze ook door mijn dochter laten fijn maken in de vijzel.

De ballen na hun kruidenbadje

Een reepje spek er om heen;

Dit alles is op de bbq gegaan (47 cm) met 12 ecobrassa briketten. Ik had gelezen dat ik voor de indirecte methode ongeveer 15 ''normale'' briketten nodig had. Na alle berichten over de ecobrassa ben ik voor een drietal minder maar achteraf had ik denk ik wel wat meer kooltjes kunnen gebruiken.
Iemand advies over de hoeveelheden ''standaard briketten'' en de ecobrassa briketten?
Over de ecobrassa briketten; fantastisch, alleen bij het aansteken wat rook maar dat komt volgens mij meer van het aanmaakblokje. Voor de rest was het een rookloze sessie. De achterburen kwamen langslopen en hadden niet eens in de gaten dat de bbq aanstond. Pas toen ik de deksel er af haalde en de moinkballs op een bord legde zagen ze het

De moinkballs hebben er een uur en een kwartier opgelegen. Helaas geen foto's op de bbq gemaakt. HEt was moinkballs er op, snel naar het zwemmen van de jongste, terug komen, ballen sausen, tafel dekken en opdienen aan de hongerige meute.
Het advies van de vrouw om de knoflook de volgende keer wat kleiner te snijden en wat minder cayennepeper te gebruiken. Alhoewel de kinderen van het laatste geen last hadden.

Voor dat er aangevallen werd nog wel een foto gemaakt van het resultaat;
