- Berichten
- 340
Spannende dag vandaag .. vandaag de allereerste PP op m'n ouwe trouw 47-er.
Natuurlijk volg ik het wedstrijdrecept van noskos (http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html) voor het snelste en (hopelijk) lekkerste resultaat. ik rook met appelhout, maar 2 blokjes in het begin, daarna niet meer.

Mooie procureur van 2,7 Kg gehaald bij Aalvink op de markt. Beetje vet nog weggesneden.

In een standaard BBQ rub die ik erg lekker vind (http://bbqpitboys.com/recipes/dry-rub-for-pork#.VbyKUPlDRSA

Inpakken en nachtje in de koelkast ..

Ik volg de minion methode (voor een snake is de 47-er niet groot genoeg). Kokosbriketjes van de Appie (hopelijk doen ze het goed).

Temp strak op 120 C

En zo ligt ie er sinds vanmorgen 9 uur op ! ... Ik houd jullie op de hoogte ! *fingers crossed*
14:00

Echt wonderlijk ...precies 74C en 5 uur verstreken ...glazetijd !
Glaze met stockyard raspberry *yum*
16:00

Twee uur verder....kerntemp op 78C en blijft daar hangen ... inpakken maarrr ....
17:00

Precies een uurtje later op 88C .. uitgepakt, sappen in de eindsaus gedaan en weer ingepakt..naald ging er mooi in en uit....nu weer uurtje wachten
18:00

Gepulled ! Ging lekker makkelijk, was iets droog net onder de bark, maar daarnaast en onder was het nog mooi zacht en mals ! Eindsaus erdoorheen gemixed ..

Eten maar ! Super lekkerrrrr .....

Als toetje nog heel stoer een aardbeien/bosbes souffl? ....die lukt niet vaak, maar vandaag wel !
Natuurlijk volg ik het wedstrijdrecept van noskos (http://www.bbq-nl.com/2012/11/wedstrijd-pulled-pork.html) voor het snelste en (hopelijk) lekkerste resultaat. ik rook met appelhout, maar 2 blokjes in het begin, daarna niet meer.

Mooie procureur van 2,7 Kg gehaald bij Aalvink op de markt. Beetje vet nog weggesneden.

In een standaard BBQ rub die ik erg lekker vind (http://bbqpitboys.com/recipes/dry-rub-for-pork#.VbyKUPlDRSA

Inpakken en nachtje in de koelkast ..

Ik volg de minion methode (voor een snake is de 47-er niet groot genoeg). Kokosbriketjes van de Appie (hopelijk doen ze het goed).

Temp strak op 120 C

En zo ligt ie er sinds vanmorgen 9 uur op ! ... Ik houd jullie op de hoogte ! *fingers crossed*

14:00

Echt wonderlijk ...precies 74C en 5 uur verstreken ...glazetijd !
Glaze met stockyard raspberry *yum*
16:00

Twee uur verder....kerntemp op 78C en blijft daar hangen ... inpakken maarrr ....
17:00

Precies een uurtje later op 88C .. uitgepakt, sappen in de eindsaus gedaan en weer ingepakt..naald ging er mooi in en uit....nu weer uurtje wachten

18:00

Gepulled ! Ging lekker makkelijk, was iets droog net onder de bark, maar daarnaast en onder was het nog mooi zacht en mals ! Eindsaus erdoorheen gemixed ..

Eten maar ! Super lekkerrrrr .....

Als toetje nog heel stoer een aardbeien/bosbes souffl? ....die lukt niet vaak, maar vandaag wel !