D
D3xtar
Gast
Op veler verzoek hier het recept voor het Aardappel Feta Pannetje welke ik al een aantal keren gepost heb 
Het pannetje is voortgekomen uit een wens van mijn bijna-vrouw. Ze is niet echt een vleeseter, maar houdt wel van feta. Ik liep al een tijdje met het aardappelpannetje rond (met bacon) zoals dat op diverse fora werd gepost. Maarja, die bacon he.
Daarom doen we het nu anders!
Ingredienten:
-1 Duo bakje (300 g??) voorgekookte aardappelschijfjes
-1 bekertje Creme Fraiche
-Naar smaak 1 of 2 niet te grote eieren
-1 plak feta (appetina oid)
-Peper\zout
-Knoflookpoeder
-Tijm
-Beetje boter\olie
1. Neem een niet al te grote ovenschotel. Ik maak hierbij altijd gebruik van 2 kleine Horeca ovenschoteltjes die je voor een paar euro bij de Makro kunt halen.
2. Vet de schotel in met wat boter\olie
3. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem
4. Verkruimel de plak feta en leg wat feta bovenop de aardappelschijfjes
5. Strooi tussentijds wat peper\zout\tijm\knoflookpoeder tussen de feta en de schijfjes
6. Bouw dit op totdat je pannetje\schaaltje\skillet\ovenschotel\DO
bijna vol is.
7. Meng het bekertje Creme Fraiche met het ei, wat peper en zout en giet dit over de aardappeltjes en feta.
8. Maak dit af met wat tijm
9. Ongeveer een uurtje op 180C indirect. Eet smakelijk!

Het pannetje is voortgekomen uit een wens van mijn bijna-vrouw. Ze is niet echt een vleeseter, maar houdt wel van feta. Ik liep al een tijdje met het aardappelpannetje rond (met bacon) zoals dat op diverse fora werd gepost. Maarja, die bacon he.
Daarom doen we het nu anders!
Ingredienten:
-1 Duo bakje (300 g??) voorgekookte aardappelschijfjes
-1 bekertje Creme Fraiche
-Naar smaak 1 of 2 niet te grote eieren
-1 plak feta (appetina oid)
-Peper\zout
-Knoflookpoeder
-Tijm
-Beetje boter\olie
1. Neem een niet al te grote ovenschotel. Ik maak hierbij altijd gebruik van 2 kleine Horeca ovenschoteltjes die je voor een paar euro bij de Makro kunt halen.
2. Vet de schotel in met wat boter\olie
3. Leg een laagje aardappelschijfjes op de bodem
4. Verkruimel de plak feta en leg wat feta bovenop de aardappelschijfjes
5. Strooi tussentijds wat peper\zout\tijm\knoflookpoeder tussen de feta en de schijfjes

6. Bouw dit op totdat je pannetje\schaaltje\skillet\ovenschotel\DO

7. Meng het bekertje Creme Fraiche met het ei, wat peper en zout en giet dit over de aardappeltjes en feta.
8. Maak dit af met wat tijm

9. Ongeveer een uurtje op 180C indirect. Eet smakelijk!
