T
Ton van der Sluijs
Gast
Hallo Sorry, allemaal... Sorry, ik ben hier nog niet veel geweest, wegens diverse omstandigheden... W?l regelmatig de smoker bijgezet...
Wat in me op komt borrelen is, Hoe zit het met creosoot in de ketel? Nu weet ik wel, dat je bij 110 graden goed zit, maar je vlees is kouder en de wanden van de rookkamer eveneens.... Ik heb gisteren spareribs op Essenhout gemaakt en 5,5 uur lang op hout met een weberkoolgrondlaag gestookt en voor het eerst met een geknepen schoorsteenklep gewerkt. DE ribben waren om te zuigen, maar er zat wel een zwarte laag op de binnenwanden.... Is dat te voorkomen en ik heb ergens gelezen, dat je maar twee uur op hout/kooltjes moet smoken en de overige tijd op houtskool.... Kan iemand me daar uitleg over geven?
groetjes Ton
Wat in me op komt borrelen is, Hoe zit het met creosoot in de ketel? Nu weet ik wel, dat je bij 110 graden goed zit, maar je vlees is kouder en de wanden van de rookkamer eveneens.... Ik heb gisteren spareribs op Essenhout gemaakt en 5,5 uur lang op hout met een weberkoolgrondlaag gestookt en voor het eerst met een geknepen schoorsteenklep gewerkt. DE ribben waren om te zuigen, maar er zat wel een zwarte laag op de binnenwanden.... Is dat te voorkomen en ik heb ergens gelezen, dat je maar twee uur op hout/kooltjes moet smoken en de overige tijd op houtskool.... Kan iemand me daar uitleg over geven?
groetjes Ton