- Berichten
- 3.379
Afgelopen zaterdag kon ik na de demo van Wild Vleesch een mooi stuk Mangalitza schouder zien te bemachtigen.
Tja wat moet je daar nou mee (behalve Pulled Pork, of st Louis style pork chops maken) :-/
Nou, als je net een droog kast hebt gebouwd........Coppa natuurlijk.
Coppa is een prachtige Italiaanse soort van gedroogde ham, gemaakt van de nek en/ of schouder van het varken.
In dit geval gaat het om een klein deel van een nek/ schouder van het Mangalitza varken ook wel wolvarken genoemd. (van ongeveer iets meer als een kilo).
Mangalitza is een Hongaars varken welke genetisch gezien heel dichtbij het oorspronkelijke oervarken komt.
Foto van Mangalitza fokster Barbara met haar Manga's. (een prachtige vrouw, die letterlijk met haar varkens knuffeld, en ze in de watten legt B-) )
Het is prachtig vlees met een mooie donkere kleur, en met een stuk meer smaak als onze gecultiveerde varken.
Ik heb het stuk een klein beetje bij getrimd (niet te veel, want het is een kostbaar goedje
)
Vervolgens een de droge pekel gemaakt, en daarmee het vlees ingesmeerd, en de rest in de zak er bij gedaan.
Daarna in een vacuumzak gedaan, en deze keer niet h?lemaal vacuum gezogen
Nu voor een weekje of 2 in de koelkast, waarna we het in een blinde darm gaan stoppen, om vervolgens een kleine 2 maandjes (denk ik) in de droogkast te hangen.
Ik ben erg benieuwd.
Wordt hopelijk vervolgd.
Mac
Tja wat moet je daar nou mee (behalve Pulled Pork, of st Louis style pork chops maken) :-/
Nou, als je net een droog kast hebt gebouwd........Coppa natuurlijk.

Coppa is een prachtige Italiaanse soort van gedroogde ham, gemaakt van de nek en/ of schouder van het varken.
In dit geval gaat het om een klein deel van een nek/ schouder van het Mangalitza varken ook wel wolvarken genoemd. (van ongeveer iets meer als een kilo).
Mangalitza is een Hongaars varken welke genetisch gezien heel dichtbij het oorspronkelijke oervarken komt.
Foto van Mangalitza fokster Barbara met haar Manga's. (een prachtige vrouw, die letterlijk met haar varkens knuffeld, en ze in de watten legt B-) )

Het is prachtig vlees met een mooie donkere kleur, en met een stuk meer smaak als onze gecultiveerde varken.
Ik heb het stuk een klein beetje bij getrimd (niet te veel, want het is een kostbaar goedje


Vervolgens een de droge pekel gemaakt, en daarmee het vlees ingesmeerd, en de rest in de zak er bij gedaan.

Daarna in een vacuumzak gedaan, en deze keer niet h?lemaal vacuum gezogen


Nu voor een weekje of 2 in de koelkast, waarna we het in een blinde darm gaan stoppen, om vervolgens een kleine 2 maandjes (denk ik) in de droogkast te hangen.
Ik ben erg benieuwd.
Wordt hopelijk vervolgd.
Mac