BasBQ
Beef en Steak

Cold smoke generator

 

baconstrips

Sprokkelaar
Berichten
47
Ha BBQ collega's,

Vandaag mijn CSG binne gekregen.
Ik vraag mij af of het houtmot wel via het dolhof aan zou gaan. Of kan de naastgelegen gang ook al in brand vliegen?
Het materiaal is zo dun...

Ervaringen met dit model?

17044581207214454966464884588710.jpg
 
Deze heb ik ook. Ik gebruik hem veel en is een meer dan goede aankoop gebleken.
Heel kort antwoord op je vragen:
1: ja
2: bij mij nog niet gebeurd
 
"Heb hem zelf ook" Hij werkt prima.

Er zijn draadjes volgeschreven over dit onderwerp en Noskos heeft

HIER

op YT ook wat tips gegeven .
 
Ik heb een gelijkaardig rond model.
Als er een soort van roet afzetting op het rooster begint te komen dan durft ie wel eens diagonaal doorgloeien.
Als ik nu die afzetting krijg dan leg ik hem een nachtje in water en komt de afzetting makkelijk los.
 
Volledig vullen met overschot, dan met bijv. creditcard o.i.d. over de randen afstrijken en de overtollige mot verwijderen. Daarna de smoker een paar keer klein stukje optillen en weer neerzetten, zodat de mot wat inzakt tot iets onder de randen. Als je dan ervoor zorgt dat het vuur niet vanaf aansteken al overslaat, dan is de kans klein dat mot in naastgelegen gangen ontbranden.
 
Wauw, bedankt voor de verschillende, goede tips.
Als ik hier voor het eerst mee aan de slag ga zal ik een post maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan