- Berichten
- 18
Dag vrienden!
Het leek me leuk om toch eens iets van mij te laten horen.
Dus hierbij een bericht over mijn gerecht van gisteren namelijk; cola can chicken
2 lekkere kippetjes gehaald en deze goed (ook binnenin) in de rub gezet;
Na een paar uur is de kamado aangestoken en heb ik ondertussen de cola voorverwarmd en in de houders gegoten.
De 2 kippetjes op de houders geplaatst en daaromheen de krieltjes (vooraf 6 minuten gekookt) en groente verspreid met redelijk wat grove peper en zout;
Na de eerste 10 minuten in de kamado heb ik de kippetjes gesausd met een bbq-saus en nog eens bij 82 graden;
Toen de temperatuur van 87 graden werd bereikt was het tijd om de kippetjes eruit te halen. Daarna de krieltjes en groente geroerd door het vet van de kippetjes.
Eindresultaat;
Lekker smullen!
Groeten!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Het leek me leuk om toch eens iets van mij te laten horen.
Dus hierbij een bericht over mijn gerecht van gisteren namelijk; cola can chicken

2 lekkere kippetjes gehaald en deze goed (ook binnenin) in de rub gezet;


Na een paar uur is de kamado aangestoken en heb ik ondertussen de cola voorverwarmd en in de houders gegoten.
De 2 kippetjes op de houders geplaatst en daaromheen de krieltjes (vooraf 6 minuten gekookt) en groente verspreid met redelijk wat grove peper en zout;


Na de eerste 10 minuten in de kamado heb ik de kippetjes gesausd met een bbq-saus en nog eens bij 82 graden;


Toen de temperatuur van 87 graden werd bereikt was het tijd om de kippetjes eruit te halen. Daarna de krieltjes en groente geroerd door het vet van de kippetjes.
Eindresultaat;
Lekker smullen!




Groeten!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk