- Berichten
- 3.169
Terwijl we de balletjes voor de fotowedstrijd aan het maken waren, hebben we afgesloten met een citroen cheesecake.
Het recept komt uit Simple Smart BBQ van Julius Jaspers
Blz 264, Citroen Cheesecake voor 10 personen.
Voorbereiding 30 minuten | Afmaken 50 minuten | Afkoelen 15 minuten | Benodigdheden barbecue met een temperatuur van 180 graden | vuur, indirect.
Ingredienten:
300gr bastogne koeken
100gr boter, gesmolten + wat extra om mee in te vetten
25gr suiker
40gr maizena
750gr cream cheese
2 eieren
1 vanilliestokje, uitgeschraapt
2 citroenen, alleen rasp
200gr creme fraiche
250mln water
500gr suiker
200gr citroen marmelade.
1. Maal de bastogne koeken fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend de gesmolten boter toe. vul de bodem van een met boter ingesmeerde springvorm met deze koekjeskruimels en druk goed aan.
2. Meng suiker, maizena en cream cheese tot een homogene massa
3. Voeg eieren vanille, citroen rasp, en creme fraiche toe. Schep op de koekjes bodem.
4. Zet de springvorm 50 minuten in de barbecue en laat daarna afkoelen.
5. Breng ondertussen water en suiker aan de kook, laat tot de helft inkoken en meng met de marmelade. Laat afkoelen tot lauw, giet op de cheesecake en zet alles een poosje in de koelkast.
6. Verwijder daarna de rand van de springvorm en val aan!
Resultaat:
Wij vonden het geweldig. Wat onervaren in cheesecake en we vonden het lastig om te zien hoe ver hij was, vooral omdat de temp even inkakte halverwege het bakken.
Achteraf een helder moment dat een cheesecake best een kerntemperatuur kan hebben. Ik vond elders een recept waar stond 65 graden.
Steek mn meter erin, die knalde ver boven de 70 en dus meteen eraf getrokken.
Gelukkig merk ik er niks van en is ons taartje dik gelukt!
Bastogne + creamcheese + citroen, geweldig!
Erg leuk om de bbq eens te gebruiken om zo iets 'schoons' en fris van smaak te maken.
Bedankt voor het lezen!