
Recept is ge?nspireerd op het recept van Jamie Oliver, uit het boek: Comfort Food.
Ik heb de verse koriander weggelaten.
Marinade voor de kip:
1 TL gemalen kruidnagel
1 TL gemalen komijn
1 TL gerookt paprika poeder (zoet)
1 TL garam marsala
6 tenen knoflook
sap&schil van 1 citroen
stuk geraspte gember wortel ter grootte van een duim
6 EL yoghurt
4 kipfilets
Rooster dit 1 minuut in een koekenpan.
Doe het mengsel vervolgens in een kom; voeg de geraspte schil en het sap van 1 citroen toe.
Knijp de tenen knoflook uit. Schil, rasp en voeg de gemberwortel toe. Snij de kipfilets in blokjes van 5 cm en laat dit 2 uur laten marineren.
Aansluitend saus maken.
Ingredi?nten:
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook
2 rode pepers
1 el gemalen koriander
2 tl kurkuma
1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
1 kippenbouillonblokje
2 blikken van 400 gr gepelde tomaten
2 blikken kokosmelk van 400 gr.
300 ml heet water
Pel de uien en knoflook.
Snij de pepertjes.
Fruit dit mengsel voor een minuut of 2 tot het goudgeel is.
Voeg toe: de gemalen koriander, kurkuma, gerookt paprikapoeder (zoet) en kippenbouillonblokje.
2 minuten laten inkoken/samenklonteren.
Voeg de tomaten, kokosmelk en het hete water toe.
Roer dit door en het laat het inkoken.
Vervolgens blokje kipfilet afgewisseld met stukje citroen op pennen geregen en op direct vuur grillen.

Even laten rusten en kleiner snijden.

Daarna in de saus. Citroenpartjes bewaren.
Als alle kipstukjes in de saus liggen pers je de citroenpartjes uit.
Haal de pitjes er uit en voeg het sap toe aan de saus.

Serveren met rijst.
De volgende keer zal ik maar 1 blik tomaten en 1 blik kokosmelk gebruiken.
Nu zat er teveel vocht in wat niet wilde verdampen.