- Berichten
- 12.056
En op de laatste dag van bacon week Chicharr?n, een snack die ik veel in Mexico heb gezien. Hier vind je ze ook bij de Appie, maar dan zitten er niet van die lekkere barbecuekruiden op 
De zwoerd die je van de bacon afhaalt maak je zoveel mogelijk vetvrij met een scherp mes. Dan snij je het in stukjes van 2,5 x 8 cm en kookt deze stukjes 10 minuten in water.
Dan droogdeppen en 12 uur drogen op 50?C, dat gaat het makkelijkst in een droogmachine (dehydrator) maar als je die niet hebt kan dat ook in de oven met de deur op een kiertje. De stukjes zwoerd moeten kurkdroog zijn en keihard aanvoelen.
Daarna frituren op 180?C totdat het op kroepoek lijkt., uit laten druipen op keukenpapier, bestrooien met barbecuekruiden, ik heb Blues Hog gebruikt, en je hebt een heerlijk snack voor bij de borrel
Ik heb het frituren gewoon in de frituurpan gedaan. Het kan ook op de barbecue als je een weber wok hebt maar ik ben daar geen fan van, een paar liter hete olie boven open vuur op een wankel weber onderstel. Een ongelukje is zo gebeurd!

De zwoerd die je van de bacon afhaalt maak je zoveel mogelijk vetvrij met een scherp mes. Dan snij je het in stukjes van 2,5 x 8 cm en kookt deze stukjes 10 minuten in water.
Dan droogdeppen en 12 uur drogen op 50?C, dat gaat het makkelijkst in een droogmachine (dehydrator) maar als je die niet hebt kan dat ook in de oven met de deur op een kiertje. De stukjes zwoerd moeten kurkdroog zijn en keihard aanvoelen.
Daarna frituren op 180?C totdat het op kroepoek lijkt., uit laten druipen op keukenpapier, bestrooien met barbecuekruiden, ik heb Blues Hog gebruikt, en je hebt een heerlijk snack voor bij de borrel

Ik heb het frituren gewoon in de frituurpan gedaan. Het kan ook op de barbecue als je een weber wok hebt maar ik ben daar geen fan van, een paar liter hete olie boven open vuur op een wankel weber onderstel. Een ongelukje is zo gebeurd!



