BasBQ
Beef en Steak

char siu

 
 
 

Eddeped

Pitmaster
Berichten
770
char siu, cha siew, heb zoveel soorten omschrijvingen gezien dat ik niet weet wat nou eigenlijk de juiste spelling is. Maakt ook niet uit, gaat er om dat dit 1 van de lekkerste stukjes vlees is die er is. Deze keer gemaakt met stukken procureur. Wilde hem deze keer maken met gefermenteerde tofu, alleen die kon ik niet vinden bij amazing oriental en aangezien de helft van het personeel nauwelijks fatsoenlijk nederlands praat, het deze keer maar zonder gedaan. Komt een volgende keer wel weer. Uiteindelijk weer ontzettend lekker gegeten.


 
Ziet er prima uit.
Receptje erbij misschien?
 
Pablo zei:
Ziet er prima uit.
Receptje erbij misschien?
Het recept is een combi van een aantal recepten, die ruim op voorraad zijn op internet.
Dit zit er ongeveer in
2 el hoisinsaus
2 el rijstwijn
1 tl sesamolie
2 el donkere sojasaus
2 el lichte sojasaus
stukje geraspte gember
5 tntjes knoflook
1 tl 5 kruidenpoeder
1 tl rode kleurstof
4 el honing
nachtje in de ziplockzak.
In de smoker op 120C, tot 60C iedere keer nog aflakken met de (gezeefde) marinade. Hierna aflakken met een glaze van 1/2 cup donkere basterdsuiker, 1/2 cup water en +/- 150g maltose. Tot een kerntemperatuur van 75C
 
Dank je eddeped. Staat op de todo nu
 
bezorgt u ook?
 
Ik weet wat ik dit weekend eet!
 
ik heb de ingredienten nog even nagekeken maar voor de zekerheid is hier nog het originele recept. Had toch hier en daar een eetlepeltje teveel gedaan. Kan op zich geen kwaad denk ik hoor. Hier komen ze dan
Ingredients:
- 500 gram sliced pork but
- 5 grated cloves of garlic
- 5 cm grated ginger
- 4 tbsp honey - http://amzn.to/1Nh6PYl
- 2 tbsp hoisin sauce - http://amzn.to/1Nh6ViL
- 2 tbsp light soy sauce - http://amzn.to/1Nh6XHy
- 1 tbsp dark soy sauce - http://amzn.to/1JVZoDw
- 1 tbsp rice wine Shoaxing - http://amzn.to/1JJb8YB
- 2 tbsp red fermented tofu -- get it on amazon -- http://amzn.to/1tCHQpg
- 1 teaspoon five-spice powder -- get it on amazon -- http://amzn.to/1mvH8VY
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp food coloring fluid -- get it on amazon -- http://amzn.to/1nrJZQa

How To:
- Mix the ingredient
- Marinate the pork for 6 hours in the fridge With 3/4 of the marinate
- Roast the pork next to the fire for 15 minutes (add a wood chunk for extra smoke flavour)
- Roast the pork for 15 over the fire
- Mob the pork with the marinate in the last 5 minutes
Ik heb de glaze weer van een andere site, die is nog wel hetzelfde, 150g molasse, 1/2 cup bruine bastedsuiker en 1/2 cup water. En de kerntemperatuur rond 75C
 
Kan je ook in Belgie leveren?  Ziet er super uit.
 
Oke, deze gaat ook op de To-Grill list! Ziet er heerlijk uit en aangezien mijn pa (het zit in de genen) het ook al eens heeft gemaakt, weet ik ook hoe het kan smaken... Nu zelf doen!  ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan