- Berichten
- 23
Vandaag voor het eerst Char Siew maken, iets wat wij erg lekker vinden dus zeer benieuwd of we dat voortaan zelf kunnen.
Ik had nog de helft over van de Procureur die we voor de pulled pork gekocht hadden, het betrof een stuk van 1.1 kilo.
De marinade hadden we online gekocht.
De Procureur,
Door de helft,
Een halve Procureur gisteren avond in drie stukken gesneden,
Gisteren avond het vlees in de Char Siew marinade gezet en een nachtje in de koelkast,
Vanmorgen uit de koelkast gehaald en indirect op 140 graden op de Kamado gegaard en om het kwartier gelakt met Char Siew saus tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden had bereikt,
Toen het vlees een kerntemperatuur van 70 graden had de maanstenen eruit gehaald en het rek naar de onderste stand en lekker op het vuur af gegrild,
Het eindresultaat na het af grillen,
Het vlees even laten rusten en toen het linker stukje gesneden en geprobeerd, werkelijk heerlijk, mn beste resultaat tot nu toe
,
Vanavond heeft mijn vrouw er bruine Surinaamse bami bij gemaakt en hebben we de rest opgegeten,
Eind oordeel;
Super resultaat in ongeveer 2 uurtjes en zeker voor herhaling vatbaar!


Ik had nog de helft over van de Procureur die we voor de pulled pork gekocht hadden, het betrof een stuk van 1.1 kilo.
De marinade hadden we online gekocht.
De Procureur,
Door de helft,
Een halve Procureur gisteren avond in drie stukken gesneden,
Gisteren avond het vlees in de Char Siew marinade gezet en een nachtje in de koelkast,
Vanmorgen uit de koelkast gehaald en indirect op 140 graden op de Kamado gegaard en om het kwartier gelakt met Char Siew saus tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden had bereikt,
Toen het vlees een kerntemperatuur van 70 graden had de maanstenen eruit gehaald en het rek naar de onderste stand en lekker op het vuur af gegrild,
Het eindresultaat na het af grillen,
Het vlees even laten rusten en toen het linker stukje gesneden en geprobeerd, werkelijk heerlijk, mn beste resultaat tot nu toe

Vanavond heeft mijn vrouw er bruine Surinaamse bami bij gemaakt en hebben we de rest opgegeten,
Eind oordeel;
Super resultaat in ongeveer 2 uurtjes en zeker voor herhaling vatbaar!

