- Berichten
- 465
Wat een super leuk thema deze maand voor de fotowedstrijd. Iets met botten!
En met dit carnavalsweekend op komst dacht ik dat moet een polonaise worden.
We mogen tenslotte nog steeds niet naar de kroeg en daarom thuis er maar weer een feestje van maken. Dus hub de BBQ weer aan en knallen met een lekkere tomahawk steek, die voorop in de polonaise, als steek van de prins. Gevolgd door wat kippenvleugels, als raad van de prins. Helaas waren het er net geen 11.
Uiteindelijk moet het gewoon een lekkere plank met eten worden.
De tomahawk heb ik alleen gekruid met peper en zout, de kippenvleugels heb ik in een basismarinade bij mijn slager gekocht, even de gemakkelijke manier. En die zijn ook gewoon erg lekker!
De BBQ opgestookt naar 120 graden en de steek erop gelegd en naar een kerntemperatuur van 42 graden gebracht. Halverwege heb ik de kippenvleugels erbij op gedaan zodat deze ook al mooi gaar konden worden. Eenmaal de kerntemperatuur behaald heb ik de BBQ opgestookt naar 225 graden en heb ik die overheerlijke steek naar de 52 graden gebracht. Ook de kippenvleugels heb ik zo voorzien van een krokant jasje.
Al met al was het een heerlijke tafel vol met borrel lekkers! Wij hebben zo toch nog een beetje digitaal carnaval kunnen vieren. Voorzien van een natje en een prima droogje. En uiteraard kon de polonaise niet ontbreken.
En met dit carnavalsweekend op komst dacht ik dat moet een polonaise worden.
We mogen tenslotte nog steeds niet naar de kroeg en daarom thuis er maar weer een feestje van maken. Dus hub de BBQ weer aan en knallen met een lekkere tomahawk steek, die voorop in de polonaise, als steek van de prins. Gevolgd door wat kippenvleugels, als raad van de prins. Helaas waren het er net geen 11.
Uiteindelijk moet het gewoon een lekkere plank met eten worden.
De tomahawk heb ik alleen gekruid met peper en zout, de kippenvleugels heb ik in een basismarinade bij mijn slager gekocht, even de gemakkelijke manier. En die zijn ook gewoon erg lekker!
De BBQ opgestookt naar 120 graden en de steek erop gelegd en naar een kerntemperatuur van 42 graden gebracht. Halverwege heb ik de kippenvleugels erbij op gedaan zodat deze ook al mooi gaar konden worden. Eenmaal de kerntemperatuur behaald heb ik de BBQ opgestookt naar 225 graden en heb ik die overheerlijke steek naar de 52 graden gebracht. Ook de kippenvleugels heb ik zo voorzien van een krokant jasje.
Al met al was het een heerlijke tafel vol met borrel lekkers! Wij hebben zo toch nog een beetje digitaal carnaval kunnen vieren. Voorzien van een natje en een prima droogje. En uiteraard kon de polonaise niet ontbreken.