Beef en Steak

Can Chicken

 
 

Laugui

Tondelzoeker
Berichten
6
Goeiemorgen, ik weet niet 100% als dit topic correct staat of waar ik deze anders moet plaatsen.
Ik zou graag eens een can Chicken dit weekend klaarmaken.
Maar lees dus dat de garing binnenin wat moeizamer verloopt en dat het blikje enkel voor de 'show' is en het bier geen smaak afgeeft.
Maar wat als je het blikje bovenaan en onderaan open hebt staan(dus eigenlijk zonder bier). Zal de garing dan beter verlopen?
Zo heb je betere garing + nog de kip op een blik, dus toch nog wat 'show' gehalte?
Ik zie meestal als setting het blik direct op een druippan.
Maar als je de druippan op je platesetter zet en je blik gewoon op je rooster?
 
Ook al voegt het bier geen smaak toe, het ruikt wel heerlijk in de tuin en doet dus veel voor de beleving.
Garing binnenin gaat prima, is één grote holte 😉. Meten in het dijbeen van de kip.
 
Ik denk dat de vloeistof in het blik helpt te zorgen dat de borstfilets niet te droog worden.
De billen mogen wat hoger in temperatuur zitten dan de borsten qua garing
 
Ok bedankt voor de reacties!
Ik test deze dit weekend eventjes uit.
Ik hou jullie op de hoogte ;)
 
Bedankt zeer mals en sappig 👌

20250727_171211.jpg


20250727_171528.jpg


20250727_184528.jpg
 
Mooi zo missie geslaagd. Welkom bij de Tokkies.

Je hoeft het blik alleen te openen, helemaal opensnijden is niet nodig.
 
Mooi gelukt die kip👍
Volgende keer die IKEA schaal vullen met krieltjes paprika en ui en dergelijke.
Dan uw kip op de rooster boven de groenten.
Dan heb je een volledig maal.
Appels kan ook als je liever appel compote bij de kip hebt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan