Cool Smoke
Tondelzoeker
- Berichten
- 17
Met het puntje van de brisket heb ik burnt ends gemaakt. De dag ervoor had ik het spul al gerookt. Het was maar 1kg dus ik dacht dat het met 2 ? 3 uurtjes wel gedaan was.
Maar dus niet, de BBQ stond op 110C en na 3 uur bleef de kerntemp maar op 65-70C. Uiteindelijk toch ingepakt in folie en om middernacht, na totaal 6 uur heb ik het eraf gehaald. Temp op 92C en bij het prikken voelde het als pindakaas op sommige plekken en er was ietsjes weerstand op anders plekken:
Maar goed, ik wilde naar bed dus toch maar eruit gehaald.
De volgende dag in blokjes gesneden en saus erover:
En vervolgens nog opgewarmd op de BBQ:
Smaak was super en sommige stukjes ook super mals. Andere stukjes waren wel zacht maar daar moesten we wel iets meer op kauwen. Dus lesje geleerd en de volgende keer maar door gaan totdat er echt nergens weerstand is bij het prikken.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Maar dus niet, de BBQ stond op 110C en na 3 uur bleef de kerntemp maar op 65-70C. Uiteindelijk toch ingepakt in folie en om middernacht, na totaal 6 uur heb ik het eraf gehaald. Temp op 92C en bij het prikken voelde het als pindakaas op sommige plekken en er was ietsjes weerstand op anders plekken:

Maar goed, ik wilde naar bed dus toch maar eruit gehaald.
De volgende dag in blokjes gesneden en saus erover:

En vervolgens nog opgewarmd op de BBQ:

Smaak was super en sommige stukjes ook super mals. Andere stukjes waren wel zacht maar daar moesten we wel iets meer op kauwen. Dus lesje geleerd en de volgende keer maar door gaan totdat er echt nergens weerstand is bij het prikken.
Sent from my iPhone using Tapatalk