- Berichten
- 281
“Vakantie verlangen” is het Onderwerp van deze maand, alsdus @Sander72 . Op vakantie ga ik niet in de zomer. Voor mijn bedrijf is de zomervakantie het hoogseizoen. Evengoed ben ik blij met de twee vrije dagen in de week welke ik heb. Medelijden met mij hoef je niet te hebben, want aan het begin van het jaar doen we de zaak altijd een paar weken dicht en dan ga ik alsnog op vakantie. Ontsnapt aan de kou, op de Antillen is ook niet vervelend.
Van mij dus geen inbreng van een mooi plekje langs het water of een ver oord. Waar ik aan denk op het gebied van eten op vakantie? Voordat ik voor mijzelf begon heb ik veel gereisd en qua eten was Thailand echt wel een hoogtepunt. Ook ben ik meerdere malen richting de VS geweest, één reis at ik zelfs elke dag minstens één hamburger. Bij thuiskomst ontwikkelde ik het receptuur welke wij nu nog elke dag gebruiken. Veel ook, wekelijks verkopen we er een paar 100, we moesten zelfs een machine aankopen om alles te kunnen blijven klaarmaken in eigen keuken. Een paar voorbeelden van deze burgers welke al een tijdje de ruggengraat van onze menukaart vormen
;
En zeg nou eens zelf, waar je ook in de wereld heen gaat, in een hamburger heb je altijd wel eens even zin. Die ene keer in het jaar op het vliegveld bij de gele M, in de nacht na de lange avond in het uitgaansleven of je bent in een ver land en je bent eens toe aan iets “normaals”. Een hamburger is gewoon echt vakantie-eten, of vakantie is een excuus om meer hamburgers te eten
. Voor mij is het duidelijk, deze inzending wordt een hamburger.
En als volgt gaan we die maken! Een paar weken terug zag ik een topic van @In vuur en vlam langskomen met pinwheelburgers, vond ik leuk, want zoals ik daar al liet zien maakte ik ze voor de personeelscatering. In het achterhoofd had ik dat ik dit nog wel even wilde doen op de bbq en vandaag was het juiste excuus daar
.
500gr rundergehakt maken we aan met;
- een gesnipperde ui, niet te fijn.
- een eierdooier
- 2el gerookte paprikapoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 1tl chipotle
- 1el mosterd glad
- 1el worchestersaus
- beetje gehakte peterselie, want dat stond voor m’n neus te groeien
- beetje parmezaan erdoor raspen, 48+ of cheddar ook dikke prima. Ik hou dezelfde hoeveelheid aan als het volume van de ui
- paneermeel toevoegen tot goede stevigheid
Baconstrips, twee pakjes van die lange. Nog wat kaas over raspen en het vlees erop. Met beleid aanduwen op een gelijke dikte, krijg je mooie strakke pinwheels.
Prikkers erin, mes nog even gestropt en snijden maar.
Rub erop welke bestaat uit;
- 2el spg
- 4el gerookte paprikapoeder
- 2el donkere basterdsuiker
Paar uurtjes in de koeling opstijven. De bbq voorverwarmen op 110c, hickory erbij en indirect gaan tot 70c intern. Hier een half uurtje erop.
Bij 50c intern lakken met bbq-saus. Sweet Baby Rays had ik nog een bodempje van. De oplettende kijker heeft natuurlijk gezien dat er een burger minder is. Die is in de vriezer, snackje voor later.
Bij 60c nog eens lakken en een plak cheddar erop, ja die pakjes uit de supermarkt. Is gewoon lekker, schaam ik me niet voor haha
.
Ondertussen friet geregeld, hoort gewoon bij een hamburger . Sla en een tomaatje uit de tuin gehaald, broodje gegrild en daar is ie dan in het avondzonnetje. Double trouble
.
Het was een barre tocht, maar die burger is meester gemaakt
. Als ik dit sta klaar te maken buiten de vier muren van mijn dagelijkse keuken, in de tuin. Zonnebril op, korte broek, biertje erbij. Dan denk ik, die twee daagse “vakantie” is zo slecht nog niet
.
Van mij dus geen inbreng van een mooi plekje langs het water of een ver oord. Waar ik aan denk op het gebied van eten op vakantie? Voordat ik voor mijzelf begon heb ik veel gereisd en qua eten was Thailand echt wel een hoogtepunt. Ook ben ik meerdere malen richting de VS geweest, één reis at ik zelfs elke dag minstens één hamburger. Bij thuiskomst ontwikkelde ik het receptuur welke wij nu nog elke dag gebruiken. Veel ook, wekelijks verkopen we er een paar 100, we moesten zelfs een machine aankopen om alles te kunnen blijven klaarmaken in eigen keuken. Een paar voorbeelden van deze burgers welke al een tijdje de ruggengraat van onze menukaart vormen

En zeg nou eens zelf, waar je ook in de wereld heen gaat, in een hamburger heb je altijd wel eens even zin. Die ene keer in het jaar op het vliegveld bij de gele M, in de nacht na de lange avond in het uitgaansleven of je bent in een ver land en je bent eens toe aan iets “normaals”. Een hamburger is gewoon echt vakantie-eten, of vakantie is een excuus om meer hamburgers te eten

En als volgt gaan we die maken! Een paar weken terug zag ik een topic van @In vuur en vlam langskomen met pinwheelburgers, vond ik leuk, want zoals ik daar al liet zien maakte ik ze voor de personeelscatering. In het achterhoofd had ik dat ik dit nog wel even wilde doen op de bbq en vandaag was het juiste excuus daar

500gr rundergehakt maken we aan met;
- een gesnipperde ui, niet te fijn.
- een eierdooier
- 2el gerookte paprikapoeder
- 1tl knoflookpoeder
- 1tl uienpoeder
- 1tl chipotle
- 1el mosterd glad
- 1el worchestersaus
- beetje gehakte peterselie, want dat stond voor m’n neus te groeien
- beetje parmezaan erdoor raspen, 48+ of cheddar ook dikke prima. Ik hou dezelfde hoeveelheid aan als het volume van de ui
- paneermeel toevoegen tot goede stevigheid
Baconstrips, twee pakjes van die lange. Nog wat kaas over raspen en het vlees erop. Met beleid aanduwen op een gelijke dikte, krijg je mooie strakke pinwheels.
Rub erop welke bestaat uit;
- 2el spg
- 4el gerookte paprikapoeder
- 2el donkere basterdsuiker
Paar uurtjes in de koeling opstijven. De bbq voorverwarmen op 110c, hickory erbij en indirect gaan tot 70c intern. Hier een half uurtje erop.
Bij 50c intern lakken met bbq-saus. Sweet Baby Rays had ik nog een bodempje van. De oplettende kijker heeft natuurlijk gezien dat er een burger minder is. Die is in de vriezer, snackje voor later.
Bij 60c nog eens lakken en een plak cheddar erop, ja die pakjes uit de supermarkt. Is gewoon lekker, schaam ik me niet voor haha

Ondertussen friet geregeld, hoort gewoon bij een hamburger . Sla en een tomaatje uit de tuin gehaald, broodje gegrild en daar is ie dan in het avondzonnetje. Double trouble

Het was een barre tocht, maar die burger is meester gemaakt


Laatst bewerkt: