BasBQ
Beef en Steak

Buikspek

 
 
 

RdB

Kooltjesharker
Berichten
132
Zaterdag kwamen de schoonouders klussen dus daar moest wel wat tegenoverstaan vond ik. Buikspek (van Aalvink) in honing-sojasausmarinade, 4 uur gegaard op 115, laten rusten en toen nog even gegrild. Erg lekker, volgende keer nog wat harder grillen want de huid was nu nog net iets te taai. Het restantje spek dat over was heb ik 's avonds uitgedeeld op een verjaardag, viel goed in de smaak. Hieronder wat foto's, meer op http://happenendrinken.blogspot.nl/2015/01/klusperikelen.html

1zz2u4z.jpg


2w4lfy9.jpg


263vuk5.jpg

 
Ziet er lekker uit
 
Ik zou nu best een stukje lusten!!
 
Het ziet er heerlijk uit. Soja/honing is een lekkere combinatie!

Door de honing/soja blijft de zwoerd zacht, die had je er voor het lekker dan beter af kunnen halen voor het marineren. Daar helpt harder grillen niets aan, wel loop je extra risico op verbranden.
 
Ah is dat het. Volgende keer zal ik dan de huid niet mee marineren. Dank je.
De smaak van de huid was wel fantastisch, lekker vettig en zoet :)
 
Prachtig ingesneden hoor, mooi dat ruitje in de zwoerd!
 
Terug
Bovenaan Onderaan