BasBQ
Beef en Steak

Buikspek & ribs

 

badje

Sprokkelaar
Berichten
27
Afgelopen vrijdag maar even de BBQ aangeslingerd. Onlangs bij de slager een stukje buikspek gehaald van ongeveer een kilo, kosten waren minder dan 4,50 euro. Ook een varkensfilet rollade gehaald voor later :D .

Aan het buikspek zat het zwoerd nog, vond ik er niet zo smakelijk uitzien dus dat heb ik er maar afgehaald. Vervolgens de weber aangestoken en ergens tusen de 100 en 115 graden gehouden. Na iets meer dan 2 uurtjes was het stuk klaar. Kerntemperatuur was toen 70 graden.

Toen het spek eenmaal klaar was konden de ribs erop, wilde het eigenlijk tegelijk doen maar zo'n 47 cm weber is veel te klein :p



Stukje buikspek, zwoerd ingesneden zodat het makkelijker er af te snijden was.



Zooi eraf.



Het rubje van vandaag.



Gerubt en wel.



Stukje rookhout uitzoeken. Wat word het vandaag.



Acacia it is.



En hoppa, op de BBQ



Temp instellen op m'n prachtige nieuwe speeltje.



Temperatuur bereikt en hij kan eraf.



Ziet er goed uit vind ik.




Natuurlijk wel even een stukje proeven.



4 babybacks.



Lichtjes gerubt.



Beetje rook erbij.



Uurtje onderweg, even sprayen.



Resultaat. Er was al 1 uit elkaar gevallen dus die hebben we maar gelijk opgegeten. Ze hebben er ongeveer 4 uur op gelegen.

Binnenkort maar weer wat PP maken, hopelijk op de nieuwe BBQ.







 
Lekker hoor buikspek staat bij ook nog op de lijst!
 
Ziet er heerlijk uit... Hoop dat de buren ook genoten hebben van je rookhout :D
 
dat heb je lekker gemaakt
 
Altijd lekker
 
Dat moet heerlijk geroken hebben! En gesmaakt natuurlijk ;).
 
Terug
Bovenaan Onderaan