- Berichten
- 538
Voor dit stuk vlees heb ik de methode aangehouden van pitmaster x.
Buikspek ingesneden in de vlees kant en ingerubt met de “tweety” rub van pitmaster x. Folieboot gemaakt van Aluminiumfolie en op de zwoerd een flinke laag grof zeezout (waar ik eerst een miljoen gaatjes in had geprikt).
2 dagen in de koelkast onafgedekt tot genoegen van mijn vrouw
.
Zout eraf en laagje azijn erop gesmeerd en de bbq voorbereiden. De buikspek gaat op 180 graden op de bbq voor een anderhalf uur ongeveer.
Als de zwoerd er goed uit ziet dan uit de folieboot en zwoerd kant op het rooster en ik denk een minuut of 10 indirect grillen.
Zwoerd was zeer krokant!!!
Ik vind het jammer dat dit stuk buikspek een hoog “vlees” gehalte had en weinig echt spek en naar mijn mening echt veel te zout de zwoerd en de rub. Maar was wel echt leuk experiment!! Plaatjes bij het praatje.
Ps: Heb wel een filmpje van hoe krokant de zwoerd is maar zou niet weten hoe ik dat in moet voegen haha
Buikspek ingesneden in de vlees kant en ingerubt met de “tweety” rub van pitmaster x. Folieboot gemaakt van Aluminiumfolie en op de zwoerd een flinke laag grof zeezout (waar ik eerst een miljoen gaatjes in had geprikt).
2 dagen in de koelkast onafgedekt tot genoegen van mijn vrouw

Zout eraf en laagje azijn erop gesmeerd en de bbq voorbereiden. De buikspek gaat op 180 graden op de bbq voor een anderhalf uur ongeveer.
Als de zwoerd er goed uit ziet dan uit de folieboot en zwoerd kant op het rooster en ik denk een minuut of 10 indirect grillen.
Zwoerd was zeer krokant!!!
Ik vind het jammer dat dit stuk buikspek een hoog “vlees” gehalte had en weinig echt spek en naar mijn mening echt veel te zout de zwoerd en de rub. Maar was wel echt leuk experiment!! Plaatjes bij het praatje.
Ps: Heb wel een filmpje van hoe krokant de zwoerd is maar zou niet weten hoe ik dat in moet voegen haha