- Berichten
- 271
Vandaag kwamen mijn ouders op bezoek, dus mooie reden om de bbq aan te slingeren.
Buikspek zonder zwoerd gehaald dit keer. Het vet ingesneden met een stanleymes en een nachtje laten zwemmen in de marinade. De marinade bestond uit five spices, basterdsuiker, chiliflakes, honing en soja.
Vandaag om 13 uur de bbq aan, rookhout erbij en om 18 uur was het spek 70 graden.
Nog snel de temperatuur opgeschroefd en de groene asperges tijdens het rusten laten garen. Hier na afloop nog wat balsamico glaze en parmezaan over gestrooid. Heerlijk gegeten met aardappelkroketjes en een salade.
Had verwacht van het buikspek flink wat over te houden, maar slechts 2 plakjes voor morgen op het brood.
Buikspek zonder zwoerd gehaald dit keer. Het vet ingesneden met een stanleymes en een nachtje laten zwemmen in de marinade. De marinade bestond uit five spices, basterdsuiker, chiliflakes, honing en soja.
Vandaag om 13 uur de bbq aan, rookhout erbij en om 18 uur was het spek 70 graden.
Nog snel de temperatuur opgeschroefd en de groene asperges tijdens het rusten laten garen. Hier na afloop nog wat balsamico glaze en parmezaan over gestrooid. Heerlijk gegeten met aardappelkroketjes en een salade.
Had verwacht van het buikspek flink wat over te houden, maar slechts 2 plakjes voor morgen op het brood.