- Berichten
- 2.934
Vandaag, gewoon als snackje, een stukje buikspek. Omdat ik het alleen een maak ik nooit van die hele grote stukken. Mooi tijd voor iets nieuws te proberen.
Een fantastische goede maat had een flesje goede maple syrup uit Canada meegenomen, dus dan moet je er ook iets mee.
Het stukje spek eerst geprikt en daarna in een marinade van 1 deel worcestersaus, 3 delen appelciderazijn en 1 theelepel 5-spices.
Een dag later de Q naar 165 graden, blokje appelhout en doorgaren tot 70 graden kern. Vanaf 35 graden regelmatig gaan lakken met een lak van 1 deel chilisaus en 3 delen maple syrup.
Hij was iets te ver opgelopen, maar wat een heerlijke snack is dit. Voor mij persoonlijk veel lekkerder dan low and slow buikspek.
Een fantastische goede maat had een flesje goede maple syrup uit Canada meegenomen, dus dan moet je er ook iets mee.
Het stukje spek eerst geprikt en daarna in een marinade van 1 deel worcestersaus, 3 delen appelciderazijn en 1 theelepel 5-spices.
Een dag later de Q naar 165 graden, blokje appelhout en doorgaren tot 70 graden kern. Vanaf 35 graden regelmatig gaan lakken met een lak van 1 deel chilisaus en 3 delen maple syrup.
Hij was iets te ver opgelopen, maar wat een heerlijke snack is dit. Voor mij persoonlijk veel lekkerder dan low and slow buikspek.