J
Jossiebossie
Gast
Zo dan, ik kom even mijn koe-batch in de wacht slepen 
Mooi stuk vlees gekocht bij de slager, zat redelijk weinig vet op. Wel een paar harde stukken, deze heb ik verwijderd.
Een rub gemaakt van peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder, etc. Verder ingespoten met rundvleesbouillon, sojasaus en worcestershiresaus
Daar ging die, om 8:30 op de barbeque. So far so good!
Nadat de brisket de 66 graden had bereikt en daar een poosje op bleef hangen besloten om hem in te pakken. Na het bereiken van 85 graden er uit gehaald en laten rusten. Hier ging ik tevens helaas de fout in. Ik had of de oude folie weer moeten gebruiken of de vocht weer bij het nieuwe moeten gieten.
En na een klein uurtje rusten konden we niet meer wachten om te proeven!
Smaak was zeer goed, lekker rookrandje en een kruidig schilletje. Wel had het vlees wel iets sappiger gemogen nog. Dit was mede te danken door het verkeerd inpakken van de rustperiode, Maar in ieder geval: het was niet taai gelukkig en de smaak was gewoon erg goed!


Mooi stuk vlees gekocht bij de slager, zat redelijk weinig vet op. Wel een paar harde stukken, deze heb ik verwijderd.

Een rub gemaakt van peper, zout, paprikapoeder, uienpoeder, etc. Verder ingespoten met rundvleesbouillon, sojasaus en worcestershiresaus

Daar ging die, om 8:30 op de barbeque. So far so good!

Nadat de brisket de 66 graden had bereikt en daar een poosje op bleef hangen besloten om hem in te pakken. Na het bereiken van 85 graden er uit gehaald en laten rusten. Hier ging ik tevens helaas de fout in. Ik had of de oude folie weer moeten gebruiken of de vocht weer bij het nieuwe moeten gieten.

En na een klein uurtje rusten konden we niet meer wachten om te proeven!

Smaak was zeer goed, lekker rookrandje en een kruidig schilletje. Wel had het vlees wel iets sappiger gemogen nog. Dit was mede te danken door het verkeerd inpakken van de rustperiode, Maar in ieder geval: het was niet taai gelukkig en de smaak was gewoon erg goed!
