K
Kobold
Gast
APL's 'get a book' Brisket @ Fishing for Chicken
Tijdens ons tripje naar Ter Aar voor de steak werkwinkel bij de jongens van B&S hebben we onszelf flink verwend met hun goodies waaronder een brisket, een point van 2,7 kg in dit geval.
Om dit tot een goed resultaat te brengen meende ik dat ik hem maar mee moest brengen naar Westmalle, waar ik verwachtte de nodige ervaringskundigen te treffen....
De Brisket zelf
Vervolgens overleg met Martin, vetkapje lekker laten zitten hoojr, is mooi half centimetertje Peet, niks meer aan doen hoor...
Toch nog wat vliesjes en losse kwabben wegsnijden...
Intussen was de (zonder meer geweldig onderhoudende) Trappist proeverij begonnen maar na het 3e biertje ben ik weer verder gegaan....want de monniken begonnen al aardig te beieren....
Vervolgens in een 'rub paste' ongeveer volgens APL, bij gebrek aan 'better than bouillon' heb ik rundvlees bouillon blokjes gebruikt met mosterd en chili mix.
Daaroverheen een droge rub met chilipoeder, peper, beetje bruine suiker, wat zout, lemongrass en nog wat meer
En dit zo lekker laten garen tot 74?C
Intussen kwamen de trappisten zich weer stuk voor stuk voorstellen, en dompelden we ons weer onder in de gezelligheid , tot de CDC aangaf dat we weer aan de gang konden:
insmeren met honing, boter en bruine suiker, en zo in de folie laten garen tot 89?C..
Daarna in de folie, uurtje rusten in verse alu en plasticfolie in de koeltas....
Vervolgens de laatste fase: de glacering met APL's bbq sauce...
Of ik nog commentaar heb op dit uur? ik ben bezig ja!?
De andere kant moet ook geglaceerd...
tenslotte.. done...
En nu... om 04:00, proeven! Ik laat dat aan betrokkenen over om te oordelen (maar ik ga dit ZEKER nog een keer doen (met minder Trappist)
Math? informeerde me dat er nog zeker 2 mensen in de tent lagen die voor brisket altijd wakker kunnen worden gemaakt (niet gebeurd... op foto dan )
Uiteindelijk heeft Ewald nog een paar foto's gemaakt 's morgens..
Tja en de burnt ends... die hebben de nacht niet overleefd en zijn niet gebeurt....
Tijdens ons tripje naar Ter Aar voor de steak werkwinkel bij de jongens van B&S hebben we onszelf flink verwend met hun goodies waaronder een brisket, een point van 2,7 kg in dit geval.
Om dit tot een goed resultaat te brengen meende ik dat ik hem maar mee moest brengen naar Westmalle, waar ik verwachtte de nodige ervaringskundigen te treffen....
De Brisket zelf

Vervolgens overleg met Martin, vetkapje lekker laten zitten hoojr, is mooi half centimetertje Peet, niks meer aan doen hoor...

Toch nog wat vliesjes en losse kwabben wegsnijden...

Intussen was de (zonder meer geweldig onderhoudende) Trappist proeverij begonnen maar na het 3e biertje ben ik weer verder gegaan....want de monniken begonnen al aardig te beieren....


Vervolgens in een 'rub paste' ongeveer volgens APL, bij gebrek aan 'better than bouillon' heb ik rundvlees bouillon blokjes gebruikt met mosterd en chili mix.
Daaroverheen een droge rub met chilipoeder, peper, beetje bruine suiker, wat zout, lemongrass en nog wat meer
En dit zo lekker laten garen tot 74?C

Intussen kwamen de trappisten zich weer stuk voor stuk voorstellen, en dompelden we ons weer onder in de gezelligheid , tot de CDC aangaf dat we weer aan de gang konden:
insmeren met honing, boter en bruine suiker, en zo in de folie laten garen tot 89?C..
Daarna in de folie, uurtje rusten in verse alu en plasticfolie in de koeltas....
Vervolgens de laatste fase: de glacering met APL's bbq sauce...


Of ik nog commentaar heb op dit uur? ik ben bezig ja!?

De andere kant moet ook geglaceerd...

tenslotte.. done...

En nu... om 04:00, proeven! Ik laat dat aan betrokkenen over om te oordelen (maar ik ga dit ZEKER nog een keer doen (met minder Trappist)

Math? informeerde me dat er nog zeker 2 mensen in de tent lagen die voor brisket altijd wakker kunnen worden gemaakt (niet gebeurd... op foto dan )
Uiteindelijk heeft Ewald nog een paar foto's gemaakt 's morgens..


Tja en de burnt ends... die hebben de nacht niet overleefd en zijn niet gebeurt....