- Berichten
- 706
Hey medeQ'ers,
Vandaag maar eens brisket geprobeerd. Ik had gedacht op een hele maar blijkbaar zelf niet goed gekeken en moet eerlijk zeggen ook niet goed voorgelicht door harriesvlees.nl ik zou daar dan ook (mijn mening) nooit meer wat bestellen. Alles wordt daar geportioneerd. Zelf short ribs hakken ze in stukken


Maarja niet te lang getreurd koetje komt vanzelf wel een keer
Na uitpakken bleken het 2 stukken flat te zijn van 1kg. Deze getrimt en in de zouteloze rub gezet (wou ik gewoon proberen) en geïnjecteerd met een mix van jus met verse uien als extraatje en 1 boilonblokje van rundvlees.
Rub:
100 gr bruine basterd suiker
3 eetlepels Gerookte paprika poeder
3 theelepels zwarte gemalen zwarte peper
1 eetlepel knoflook granulaat
1 eetlepel uienpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel chilipeper
Vanmorgen om 0630 uur de weber opgestart en na ongeveer 3 uur de flat ingepakt in alufolie en nog 3 uurtjes ingepakt kon hij de priktest doorstaan. Hierna nog 1 uur in de koelbox en daarna GENIETEN!!!
Voor mij was deze rub perfect alleen PeZo is voor ons te scherp. Dit was een mooie combi van zoet en pittig.
Kortom zeer tevreden en volgende keer een hele brisket.
Proost op Max
Vandaag maar eens brisket geprobeerd. Ik had gedacht op een hele maar blijkbaar zelf niet goed gekeken en moet eerlijk zeggen ook niet goed voorgelicht door harriesvlees.nl ik zou daar dan ook (mijn mening) nooit meer wat bestellen. Alles wordt daar geportioneerd. Zelf short ribs hakken ze in stukken



Maarja niet te lang getreurd koetje komt vanzelf wel een keer

Na uitpakken bleken het 2 stukken flat te zijn van 1kg. Deze getrimt en in de zouteloze rub gezet (wou ik gewoon proberen) en geïnjecteerd met een mix van jus met verse uien als extraatje en 1 boilonblokje van rundvlees.
Rub:
100 gr bruine basterd suiker
3 eetlepels Gerookte paprika poeder
3 theelepels zwarte gemalen zwarte peper
1 eetlepel knoflook granulaat
1 eetlepel uienpoeder
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel chilipeper
Vanmorgen om 0630 uur de weber opgestart en na ongeveer 3 uur de flat ingepakt in alufolie en nog 3 uurtjes ingepakt kon hij de priktest doorstaan. Hierna nog 1 uur in de koelbox en daarna GENIETEN!!!

Voor mij was deze rub perfect alleen PeZo is voor ons te scherp. Dit was een mooie combi van zoet en pittig.
Kortom zeer tevreden en volgende keer een hele brisket.
Proost op Max
